Havaneres a peu de muralla

Habana Vieja. Un any d’havaneres a Ràdio Montblanc

Pere Domènech, Gerard Moreno i Jordi Margalef

Havaneres a peu de muralla

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 14,90€

Col·lecció: El Tinter, núm. 154

ISBN: 978-84-9034-837-6

Nombre de Pàgines: 144

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Maig del 2019

Compartir aquesta pàgina a:

Havaneres a peu de muralla

Habana Vieja. Un any d’havaneres a Ràdio Montblanc

Pere Domènech, Gerard Moreno i Jordi Margalef

Aquest llibre vol contribuir a la difusió de tot allò relacionat amb l’havanera, tal com al seu dia ho va fer el programa de Ràdio Montblanc Havaneres a peu de muralla. Més concretament, fa una recopilació dels guions radiofònics i una relació de totes les havaneres i els intèrprets que van sortir per antena. Es tracta d’un llistat d’interès, ja que algunes de les versions són de grups i cantants que no conreen aquest estil de manera habitual, cosa que aporta un valor afegit d’originalitat. També s’hi inclou tot de curiositats que setmana rere setmana s’explicaven als oïdors, referides a una peça o a un intèrpret en concret, algunes força desconegudes. Per als autors, la ràdio ha estat el millor mitjà per dur a terme la promoció i el coneixement de l’havanera, i ara, amb motiu del cinquè aniversari del grup Habana Vieja, que se celebra enguany, s’han decidit a oferir-ho en format llibre.

Pere Domènech, Gerard Moreno i Jordi Margalef

És a l’escola municipal de música Josep Porter, de Montblanc, on els actuals membres d’Habana Vieja estableixen el primer contacte musical: en Gerard com a professor de l’escola i director de la coral de pares d’alumnes Cor Musicae, i en Jordi i en Pere com a tenors.

Al cap d’uns anys, el 2014, neix el projecte de crear un grup d’havaneres sota la direcció musical d’en Gerard Moreno, i amb el mateix Gerard com a pianista i veu baixa, en Jordi com a tenor i en Pere com a tenor i petita percussió. En un primer moment també hi participà en Marià Bosom, membre del Cor Musicae.

Al marge d’Habana Vieja, els actuals membres del grup formen part d’altres projectes musicals. Així, en Gerard, en Jordi i en Pere s’integren en el cor Postres de Músic de Montblanc i en Gerard continua exercint de professor, director coral, pianista i musicòleg documentalista.

En Pere també ha estat cantant en diversos grups de rock i actualment és membre de la junta directiva de l’ACCI, coorganitzadora de les trobades Conocer la Habanera de la ciutat de l’Havana (Cuba), i patró de la fundació Ernest Morató – Havaneres, de Palafrugell.