Guia de rutes indianes de Catalunya

Mireia Olivé i Tate Cabré

Guia de rutes indianes de Catalunya

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 16,50€

Col·lecció: Azimut Turisme, núm. 10

ISBN: 978-84-9791-873-2

Nombre de Pàgines: 156

Nombre d'il·lustracions: 354

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Març del 2011

Compartir aquesta pàgina a:

Guia de rutes indianes de Catalunya

Mireia Olivé i Tate Cabré

Seguint l’estol dels llibres Catalunya a Cuba, un amor que fa història (2004) i Cuba a Catalunya, el llegat dels indians (2008), Tate Cabré i Mireia Olivé presenten la Guia de Rutes Indianes de Catalunya (2011). Més de vint itineraris desconeguts i sorprenents, rurals i urbans, per fer a peu, amb cotxe, amb bici o amb trenet!, per la Catalunya americana, dels palaus, les palmeres i les porxades colonials… Qualsevol dia de l’any o a l’estiu… Amb el so de les havaneres i el sabor tropical de les Fires d’Indians. Són passejos de la mà de llegendaris indians i criolls, prohoms filantrops i dames magnànimes, tots milionaris i excèntrics? No, també apareixen els perdedors, nostàlgics del Carib, que no van aconseguir «fer les Amèriques». La guia proposa rutes exòtiques, com la ruta de l’arròs de Pals amb tren elèctric; el passeig pel balneari de Vichy Catalán amb barnús; o la descoberta de l’increïble Parc Samà de Cambrils, amb els llacs, ponts, cascades, grutes, plantes i aus curioses, fonts de petxines gegants, i escultures de marbre, on el marquès de Marianao va deturar la cubanía en el temps l’any 1882 i cap anacronisme delata que ens trobem a la Catalunya del segle XXI!

Mireia Olivé i Tate Cabré

Mireia Olivé i Tate Cabré són periodistes, van néixer a Barcelona i Reus, respectivament, l’any 1965. Es van llicenciar en Ciències de la Informació a la UAB i van començar la seva carrera periodística a la revista Carrer Gran de Gràcia. Després de treballar en diferents mitjans i assessories de comunicació, es van establir de freelancers: la Mireia es va especialitzar en comunicació d’empresa, gastronomia i esports, i la Tate es va centrar en fotografia, encàrrecs editorials i docència universitària. Des que van fundar el Cercle d’Amistat Catalunya-Cuba el seu centre d’interès ha estat el tema dels indians, sobre el qual han organitzat variades tasques de divulgació com exposicions itinerants, sortides culturals, cicles de conferències, articles periodístics, documentals de TV, han guanyat la V Beca d’Investigació i Recerca Local Ernest Lluch 2010 de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i han editat llibres, el darrer dels quals és aquesta Guia de Rutes Indianes de Catalunya (www.catalunyacuba.blogspot.com, www. catcuba.com).

Recull de premsa

Presentada la Guia de rutes indianes de Catalunya (Vilaweb Vilassar de Mar)

L'11 de setembre, Cossetània participa en la signatura d'exemplars que organitza el Grup del Llibre (Sala de premsa de Cossetània)