Guia de punts d’interès geològic de Catalunya

Teresa Correig i Joaquim Nogués

Guia de punts d’interès geològic de Catalunya

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 19,50€

Col·lecció: Guies de camp, núm. 6

ISBN: 978-84-9034-910-6

Nombre de Pàgines: 176

Mides: 15,3 x 24 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Febrer del 2020

Compartir aquesta pàgina a:

Guia de punts d’interès geològic de Catalunya

Teresa Correig i Joaquim Nogués

En aquest llibre hi trobarem descrits i localitzats 42 llocs de Catalunya on es poden observar aspectes geològics que inclouen materials (roques i sediments), així com estructures (falles i plegaments). Cadascun d’aquests llocs han estat triats a partir dels punts d’interès geològic de Catalunya que han estat publicats digitalment al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i seleccionats d’acord amb els criteris de facilitat d’accés i poca complexitat geològica.

Aquests punts permeten fer un recorregut per tota la geografia de Catalunya i també un primer tast de geologia. És un pretext per estimular el coneixement d’aquest món natural que sovint resta amagat. Es facilita la informació geològica necessària per identificar els materials i les estructures en cada cas, i està fet de la manera més assequible possible per a les persones no especialistes.

És un llibre útil, amb molta informació fiable i acompanyat de dibuixos, esquemes i fotografies que ajuden a comprendre cadascun dels llocs descrits.

Teresa Correig i Joaquim Nogués

Teresa M. Correig Blanchar És llicenciada en Geologia per la Universitat de Barcelona i màster en Didàctica de les Ciències Experimentals per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb una àmplia experiència en el camp de l’ensenyament, on ha exercit de catedràtica durant molts anys. Ha escrit, conjuntament amb altres autors, llibres de text de Ciències Naturals d’Ensenyament Secundari així com de Ciències de la Terra i del Medi Ambient. És membre del Seminari Permanent de Ciències Naturals, en què ha participat en la gestió i en les activitats durant molts anys.

Ha escrit especialment l’apartat ‘Com és i com funciona?’ de cadascun dels llocs d’interès geològic.

Joaquim M. Nogués Carulla Doctor en Geologia per la Universitat de Barcelona. Professor titular de Cristal·lografia i Mineralogia de la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona. Ha exercit en docència i recerca en els àmbits de Cristal·lografia, Mineralogia, Geologia general i Gemmologia.

Ha participat com a professor en escoles d’estiu del Col·legi de Doctors i Llicenciats de Catalunya en diferents aspectes de la Geologia. Com a membre de la Institució Catalana d’Història Natural, ha organitzat cicles de conferències divulgatives de diferents especialitats geològiques.

geologia: rutes; Membre del Seminari Permanent de Ciències Naturals, amb el qual ha col·laborat en moltes sortides de camp de caràcter geològic. Ha sigut col·laborador del Diccionari de Geologia dirigit pel Dr. Oriol Riba i ha participat com a autor en publicacions de materials docents en l’àmbit de l’òptica cristal·lina i la mineralogia.

Recull de premsa

Tarter de Llibres - 27/02/2020

Blog de Camp - 21/02/2020