Guia de plantes per a nois i noies

Ramon Pascual

Guia de plantes per a nois i noies

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 18,80€

Col·lecció: Guies de camp per a nois i noies, núm. 3

ISBN: 978-84-9791-905-0

Nombre de Pàgines: 168

Nombre d'il·lustracions: 379

Mides: 14,2 x 21cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Octubre del 2011

Compartir aquesta pàgina a:

Guia de plantes per a nois i noies

Ramon Pascual

En Ramon Pascual ha publicat en aquesta mateixa editorial dos llibres en què s’apropa al jovent del nostre país convidant-lo a la descoberta del medi natural: Guia de bolets per a nois i noies i Guia d’arbres per a nois i noies (Premi Crítica Serra d’Or, 2010), amb una acollida molt favorable. Aquesta tercera proposta inclou unes 60 plantes autòctones, descrites i presentades de forma semblant que en els llibres anteriors i amb la mateixa intenció: arribar al jovent amb propostes engrescadores. Amb altres plantes comentades s’arriba a un total d’unes 120 espècies considerades. S’ha hagut de fer una selecció d’aquelles plantes més corrents, més fàcils de trobar i més significatives en el paisatge vegetal, però són relativament poques si es compara amb les més de 3.000 que tenim en el país. Aquesta guia pretén despertar l’interès i desvetllar la responsabilitat dels nois i noies envers el medi natural, a partir d’un millor coneixement d’aquest, de les plantes que hi ha i com s’agrupen i conviuen en comunitats vegetals. La Guia està dividida en parts: les plantes de terra baixa pròpies del paisatge mediterrani, les de la muntanya mitjana que correspon al paisatge europeu i les de l’alta muntanya pirinenca, les plantes semblants a les de la zona boreal i dels cims alpins. Els magnífics dibuixos i les 250 fotografies que hi ha ajudaran a la identificació de les plantes a tots aquells qui acceptin el repte.

Ramon Pascual

Ramon Pascual va cursar estudis de Biologia a la Universitat de Barcelona i encaminà la seva activitat professional cap a la divulgació de les ciències, amb una activa presència en el món editorial i en l’organització de cursos, conferències i exposicions relacionats amb el món dels bolets. És soci fundador de la Societat Catalana de Micologia i en va ser president durant 4 anys. Pel seu llibre Guia d’arbres per a nois i noies ha estat guardonat amb el premi Crítica Serra d’Or de l’any 2010.

Recull de premsa

Ramon Pascual: "A part de conèixer les plantes, és important valorar-ne la bellesa, deixar que la sensibilitat aflori" (Sala de premsa de Cossetània)