Guia de plantes medicinals dels Països Catalans

Maria Manonelles, Núria Duran i Ramon Pascual

Guia de plantes medicinals dels Països Catalans

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 19,90€

Col·lecció: Guies de camp, núm. 5

ISBN: 978-84-9034-838-3

Nombre de Pàgines: 192

Mides: 15,3 x 24 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Maig del 2019

Compartir aquesta pàgina a:

Guia de plantes medicinals dels Països Catalans

Maria Manonelles, Núria Duran i Ramon Pascual

En aquest llibre hi trobarem descrites i localitzades 64 plantes medicinals autòctones, que s’han escollit per ser molt corrents a casa nostra i per estar acceptades com a plantes medicinals utilitzables, segons l’OMS i l’ESCOP, entre d’altres. Cadascuna de les plantes inclou els apartats referents als principis actius, l’activitat farmacològica, la posologia i les precaucions que cal tenir en compte abans de prendre-les, i s’explica la seva utilitat en relació a l’alleugeriment de certes malalties lleus. Es facilita la informació botànica necessària per identificar les plantes medicinals en cada cas, un pretext per acostar les persones al nostre món natural. També s’inclouen nou plantes exòtiques d’ús recomanat per farmacèutics i herbolaris, que s’han popularitzat darrerament. Es tracta d’un llibre molt útil, amb molta informació fiable, acompanyat d’excel·lents dibuixos i fotografies que ajuden a identificar les espècies descrites. No us el deixeu perdre!

Maria Manonelles, Núria Duran i Ramon Pascual

Núria Duran de Grau És llicenciada en Ciències Naturals per la Universitat de Barcelona amb una àmplia experiència en el camp de l’ensenyament, on ha exercit de catedràtica durant molts anys. Ha escrit conjuntament amb en Ramon Pascual El mapa dels bons bolets a Catalunya i l’ha assessorat en totes les seves publicacions. És membre del Seminari Permanent de Ciències Naturals, en el qual ha col·laborat fins i tot en l’aspecte més lúdic, com és la cuina, la seva gran afició, cosa que l’ha ajudat a escriure amb elegància l’apartat de preparació i posologia d’aquest llibre.

Maria Manonelles Fernàndez Llicenciada en Biologia i Farmàcia per la Universitat de Barcelona. Després d’una temporada de pràctiques en una farmàcia, va treballar en un laboratori farmacèutic en el qual analitzaven fórmules elaborades amb plantes medicinals. Decidí dedicar-se a l’ensenyament de les Ciències Naturals, on ha exercit el professorat durant 35 anys en el sector públic. Va participar en la creació, organització i gestió del Seminari Permanent de Ciències Naturals Associació de Professors, que porta ja 23 anys de vida. Ha escrit l’apartat de principis actius i activitat medicinal d’aquest llibre.

Ramon Pascual Ha cursat estudis de Biologia a la Universitat de Barcelona i ha encaminat la seva activitat professional cap a la divulgació de les ciències amb una activa presència en el món editorial. Ha publicat Guia dels arbres dels Països Catalans, Guia dels arbustos dels Països Catalans, Guia dels bolets dels Països Catalans, Guia dels bolets per a nois i noies, Guia d’arbres per a nois i noies (Premi Crítica Serra d’Or, 2010), Guia de plantes per a nois i noies i Males herbes. Ha escrit les descripcions botàniques de les plantes medicinals d’aquest llibre i la seva ecologia.