Gràcia

El Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, El Coll, La Salut, Vallcarca i Penitents, Vila de Gràcia

Gabriel Pernau i Frederic Camallonga

Gràcia

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 13,90€

Col·lecció: Barcelona barri a barri, núm. 3

ISBN: 978-84-9791-859-6

Nombre de Pàgines: 120

Nombre d'il·lustracions: 120

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Maig del 2011

Compartir aquesta pàgina a:

Gràcia

El Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, El Coll, La Salut, Vallcarca i Penitents, Vila de Gràcia

Gabriel Pernau i Frederic Camallonga

GRÀCIA és un dels districtes socialment i culturalment més dinàmics de la ciutat de Barcelona. El seu barri principal, Vila de Gràcia, concentra gairebé tanta població com els altres quatre barris del districte junts i pels seus carrers s’hi pot trobar, a qualsevol hora del dia i de la nit, un immens i divers brogit humà que va i ve en totes direccions. Els altres quatre barris o bé ocupen l’antiga zona industrial de la Vila (El Camp d’en Grassot i Gràcia Nova) o s’enfi len cap a Collserola, ja sigui arrenglerats al voltant d’una antiga riera (Vallcarca i els Penitents) o ocupant les vessants de petits turons (El Coll i la Salut). Malgrat l’heterogeneïtat, Gràcia és un districte que encara enyora els temps en què era una vila independent.

Fotografia de: Frederic Camallonga

Gabriel Pernau i Frederic Camallonga

Antoni Capilla (1964) ha treballat a El Noticiero Universal, Diari de Barcelona i El Periódico. És autor, entre d’altres llibres, d’Orígenes del cine: Estados Unidos (2007), Ruta del Modernisme (2004), Barcelona sana (2004), Telemanía, las 500 mejores series de televisión de nuestra vida (1999) i La premsa de sorra (1994). Gabriel Pernau (1964) és periodista. Ha publicat als diaris Récord, Diari de Barcelona i La Vanguardia i a la revista Barcelona. Metròpolis Mediterrània. Actualment col·labora a El Periódico de Catalunya. És autor de la guia Barcelona amb bicicleta (2005) i, entre d’altres, dels llibres Descobrint Montilla (2010), Per terres d’Al·là (2006), Barcelona i el cotxe (2001), A la Xina amb bicicleta (1997) i El somni català (1995). Frederic Camallonga (1965) ha treballat a la revista Ajoblanco i al Diari de Barcelona. Especialitzat en arquitectura i paisatge, és autor gràfic de les col·leccions Mirall de Catalunya: Barcelona, Lleida, Girona (2005-2007), Picture Guidebooks: Toledo, Madrid, Valencia, Barcelona, La Coruña i Santiago (2001-2004), entre d’altres.

Recull de premsa

Curiosa Barcelona - 18/03/2015

Barcelona barri a barri (Pablo-Ignacio de Dalmases / diari "Marítimas")

El programa Cabaret elèctric, d'Icat Fm, parla sobre la col·lecció Barcelona barri a barri (Cabaret elèctric / Icat fm)

Antoni Capilla: "Les guies de Barcelona barri a barri es dirigeixen als veïns de la ciutat, perquè descobreixin la Barcelona que no coneixien" (Sala de premsa de Cossetània)

Gràcia (web de l'Ajuntament de Barcelona)

Carolina Chifoni: "(la guia de Gràcia) ajuda els ciutadans a sortir a passejar i conèixer el nostre patrimoni" (Sala de premsa de Cossetània)

Badalona, Gràcia, Jo confesso... (El bloc de Joan Vila i Triadú)