Grau-Garriga

Els anys a Sant Cugat (1929-1957)

Ramon Grau Soldevila

Grau-Garriga

Afegir al cistell

Preu: 30,00€

Col·lecció: Altres

ISBN: 978-84-97911-13-9

Nombre de Pàgines: 278

Nombre d'il·lustracions: 297

Mides: 22,5 x 27,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Febrer del 2005

Compartir aquesta pàgina a:

Grau-Garriga

Els anys a Sant Cugat (1929-1957)

Ramon Grau Soldevila

Grau-Garriga. Els anys a Sant Cugat vol ser una aproximació més humana a la figura de l’artista, nascut l’any 1929 en aquesta ciutat vallesana, en el si d’una família pagesa que va passar les dificultats de la Guerra Civil i sobretot les de la postguerra, una família marcada per ser del “bàndol dels perdedors” i que va viure, com tantes altres, la presó i l’exili. És en aquest ambient on Josep descobreix la seva vocació per l’art. El seu nebot, Ramon Grau Soldevila, a través de la conversa amb l’artista, ens porta en forma d’entrevista les vivències, els records, la gestació de la seva professió, la seva infantesa i joventut. Una etapa que comença amb els primers records des dels anys trenta fins al 1957, quan Grau-Garriga fa el seu primer viatge a França, on coneix de prop la tècnica del tapís, un art que ell s’encarregarà de revolucionar i que li atorgarà rellevància internacional. És a partir d’aquest moment que la trajectòria de l’artista està a bastament documentada a través de monografies i catàlegs. Els anys a Sant Cugat s’encarrega, doncs, de descobrir-nos l’època més desconeguda de l’artista, d’endinsar-nos, en primera persona, en les vivències d’un infant jove i inquiet, reflexiu i observador, amb ganes de descobrir tot un món apassionant com és l’art, un món del qual formarà part a través de les diverses tècniques: la pintura, el dibuix, el gravat, la pintura mural, l’escultura i el tapís. Viatjant per la seva memòria descobrirem també una manera de viure, la de la pagesia, estretament vinculada amb el camp, la natura i la convivència. Farem memòria d’un temps, d’un lloc marcat per la grisor de la situació política. Aquest llibre ens obre les portes, doncs, de la primera etapa de l’artista, ens convida a passar, a seure i a participar plegats de la conversa amb l’artista santcugatenc més internacional.

Ramon Grau Soldevila

Ramon Grau Soldevila neix a Sant Cugat del Vallès l'any 1957. És casat i pare de dos fills. Ha estudiat Direcció de Comunicació a la UAB i, professionalment, sempre ha estat vinculat als mitjans d'informació locals. 

L'any 1982 va fundar Ràdio sant Cugat, i en va ser director durant deu anys. Actualment, des de la seva empresa Premsa Local Sant Cugat edita diverses publicacions d'àmbit local i comarcal, com ara el "Tot Sant Cugat", "Diari de Sant Cugat", "Viari" i diversos treballs i llibres de divulgació local. És president honorífic de l'Associació Catalana de la Premsa Gratuïta, entitat que va fundar i de la qual va ser president durant set anys. Sempre s'ha sentit vinculat al món de l'art i molt especialment a l'obra de Josep Grau-Garriga, germà del seu pare. Va ser alumne seu i, de jove, va treballar al seu estudi.