Fot-li que és de Reus

100 ganxets i ganxetes per donar i vendre

Josep Baiges i Jordi Romero

Fot-li que és de Reus

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 15,00€

Col·lecció: Altres

ISBN: 978-84-9034-765-2

Nombre de Pàgines: 224

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Setembre del 2018

Compartir aquesta pàgina a:

Fot-li que és de Reus

100 ganxets i ganxetes per donar i vendre

Josep Baiges i Jordi Romero

Gairebé sense voler-ho, com si fos un joc i un passatemps, el Jordi Romero va utilitzar el seu mur a Facebook per sorprendre els seus conveïns amb una sèrie de perfils ombrejats de reusenques i reusencs. En una ciutat on tothom es coneix, va ser capaç d’innovar en el sempre complex gènere del retrat cercant una nova tècnica per dibuixar la gent que l’envolta. Una mena d’ombres xineses que sorprenen per la seva enorme precisió i que permeten identificar d’immediat el personatge resseguit. Ara Romero, en aquest llibre, ha fet un primer arreplec d’aquests dibuixos. Són 100 personatges que compten amb l’aportació literària de Josep Baiges, que s’ha encarregat de complementar, amb la paraula escrita, la creació de Romero. De moment són 100, però ambdós ja treballen per continuar fent d’aquesta sèrie un autèntic qui és qui del Món de Reus.

Il·lustracions de: Jordi Romero Gesalí

Josep Baiges i Jordi Romero

Josep Baiges Gispert (Reus, 1968). Periodista. Ha dedicat tota la seva trajectòria a relatar el batec de la ciutat que el va veure néixer fent genuí periodisme de proximitat i vinculant-se en multitud d’iniciatives ciutadanes, conscient que el periodista local té el deure i l’obligació d’aportar valor a l’hora de cohesionar la realitat on treballa, generant marca de ciutat. Sempre ha desenvolupat la seva activitat professional en mitjans amb el mateix cognom: Ràdio REUS i Canal REUS. I ha col·laborat, sovint desinteressadament, en d’altres mitjans reusencs com a articulista. Actualment treballa a la Cambra de Comerç. La de REUS, naturalment. I ha fet del seu blog, El Món de REUS, un referent local d’un simpàtic periodisme costumista esquitxat, a tothora, de pinzellades humorístiques. Té tres fills, ha publicat quatre llibres i ha plantat diversos arbres. Tot i així, no para quiet. Potser perquè, sent ganxet, s’aplica sovint la màxima local: Fot-li, que ets de Reus.

Jordi Romero Gesalí (Reus, 1957) és dissenyador gràfic. Format a l’agència Stick Publicitat (Reus) i a l’escola Eina (Barcelona), va fundar, junt amb el seu germà Albert, l’estudi de comunicació visual Albert i Jordi Romero, amb seu a Barcelona (1986-2014). Durant aquest període van ser responsables de diferents treballs per al Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, el Centre Dramàtic de la Generalitat de Catalunya, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (Terrassa), Edicions 62 (Barcelona), Els Pets (Constantí), El Terrat de Produccions (Barcelona), Cadena SER Catalunya, Universitat Autònoma de Barcelona, Ajuntament de Reus, Canal Reus TV, Cambra de Comerç de Reus, Fundació Privada Reddis (Reus), Fabroker Corredoria d’Assegurances (Tarragona), i d’altres, i són autors de nombrosos grafismes per a imatge corporativa (com l’emblema de la ciutat de Reus), cobertes de llibres i de discos, cartells, catàlegs, campanyes, il·lustracions i un llarg etc. Actualment viu i treballa a Reus. Ha publicat Xecs, els dadàs de Reus (Pragma Edicions, 2010), un recull documental amb imatges i testimonis dels anys en què el bar Dadà (del que en va ser cofundador) va marcar tendència entre la joventut i la vida nocturna de Reus. No té cap màster.

Recull de premsa

Reus Digital - 07/11/2018

Diari Més Reus - 09/01/2018

El món de Reus - 01/10/2018

Reus Digital - 27/09/2018

Ràdio Ciutat de Reus - 26/09/2018

Canal Reus / Va com va - 21/09/2018

La Guia de Reus - setembre del 2018

Reus.cat - setembre del 2018

Surt de Casa Camp de Tarragona - setembre del 2018