Fot-li que és de Reus 2

100 ganxets i ganxetes per donar i vendre

Josep Baiges i Jordi Romero

Fot-li que és de Reus 2

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 15,00€

Col·lecció: Altres

ISBN: 978-84-9034-934-2

Nombre de Pàgines: 224

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Març del 2020

Compartir aquesta pàgina a:

Fot-li que és de Reus 2

100 ganxets i ganxetes per donar i vendre

Josep Baiges i Jordi Romero

Després de l’èxit del primer volum del Fot-li que és de Reus, el dissenyador Jordi Romero i el periodista Josep Baiges arrenquen amb un segon arreplec de reusenques i reusencs amb l’objectiu de seguir engrandint el qui és qui del Món de Reus. Les sensacionals ombres del Romero i les mil·limètriques descripcions del Baiges es complementen, una vegada més, per intentar dibuixar i resseguir un bon nombre de personatges que formen part de l’imaginari ciutadà reusenc. Diuen els autors que després de publicar el primer volum els van ploure les ofertes per sortir en el següent Fot-li. Ofertes de tota mena per figurar en aquesta precisa descripció de la fauna i la flora local. Però els diners no ho són tot a la vida. I la dupla Romero- Baiges, a l’hora de triar el centenar de personatges d’aquesta nova entrega, s’han guiat únicament pel seu desig de perpetuar aquelles convilatanes i convilatans que amb la seva aportació, pública o anònima, són cabdals per fer ciutat. Per això ja anuncien que després del segon arribarà el tercer. Perquè el Món de Reus, i la seva extraordinària gent, no s’acabarà mai.

Il·lustracions de: Jordi Romero Gesalí

Josep Baiges i Jordi Romero

Josep Baiges Gispert (Reus, 1968). Periodista. Ha dedicat tota la seva trajectòria a relatar el batec de la ciutat que el va veure néixer fent genuí periodisme de proximitat i vinculant-se en multitud d’iniciatives ciutadanes, conscient que el periodista local té el deure i l’obligació d’aportar valor a l’hora de cohesionar la realitat on treballa, generant marca de ciutat. Sempre ha desenvolupat la seva activitat professional en mitjans amb el mateix cognom: Ràdio REUS i Canal REUS. I ha col·laborat, sovint desinteressadament, en altres mitjans reusencs com a articulista. Actualment treballa a la Cambra de Comerç. La de REUS, naturalment. I ha fet del seu blog, El Món de REUS, un referent local d’un simpàtic periodisme costumista esquitxat, tothora, de pinzellades humorístiques. Està casat amb una autèntica RTV, té tres fills, ha publicat cinc llibres, ha plantat uns quants arbres i ha superat un càncer gràcies als magnífics professionals de l’Hospital Sant Joan de REUS. Tot i així, no para quiet. Potser perquè, sent ganxet, s’aplica sovint la màxima local: «Fot-li que ets de Reus!» I que duri.

Jordi Romero Gesalí (Reus, 1957) és dissenyador gràfic. Treballà d’aprenent a l’agència Stick Publicitat (Reus) i començà estudis a l’escola Eina (Barcelona). L’any 1978 decidí canviar de registre, dormint de dia i treballant de nit, tot fent ballar els altres des de diferents cabines de DJ. Va ser cofundador del bar Dadà (Reus, 1980), local que va marcar tendència entre la joventut i la vida nocturna de la ciutat. Junt amb el seu germà Albert —el seu mestre—, obrí l’estudi de comunicació visual Albert i Jordi Romero (1986-2014), amb seu a Barcelona, i així recuperava i convertia en ofici el que fins aleshores havia estat una afició. Durant aquest període van ser autors de nombrosos grafismes per a imatge corporativa (com l’emblema de la ciutat de Reus), cobertes de llibres i de discos, cartells, catàlegs, campanyes, il·lustracions i un llarg etcètera. Actualment viu i treballa a Reus. Ha publicat Xecs! Els dadàs de Reus (Pragma Edicions, 2010) i Fot-li que és de Reus, conjuntament amb Josep Baiges (Cossetània, 2018). És fumador i de tant en tant es fot una copa de whisky.

Recull de premsa

Canal Reus - 23/07/2020

Ràdio Ciutat - 26/06/2020

Diari de Tarragona - 22/06/2020

Reus Digital - 17/06/2020

Diari Més Digital - 02/06/2020

Reus Digital - 28/05/2020

Canal Reus TV. Va com va - 07/04/2020

Reus Digital - 27/03/2020