Formatgeries artesanes de Catalunya

Rutes per 93 obradors

Ramon Roset i Morera

Formatgeries artesanes de Catalunya

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 21,95€

Col·lecció: Altres cuina

ISBN: 978-84-9034-876-5

Nombre de Pàgines: 312

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Novembre del 2019

Compartir aquesta pàgina a:

Formatgeries artesanes de Catalunya

Rutes per 93 obradors

Ramon Roset i Morera

En aquest llibre s’ha fet un recull de totes les formatgeries i els formatges artesans que s‘elaboren actualment a Catalunya amb l’ànim d’apropar al lector aquest gran patrimoni gastronòmic de casa nostra. A banda del producte làctic, s’ha volgut destacar la història humana que hi ha al darrere de cada obrador: la filosofia de vida del formatger i el canvi vital que suposa el pas de la ciutat a l’àmbit rural, a la feina de pastors i elaboradors de formatges.

Les formatgeries s’han organitzat de manera geogràfica a través de rutes que faciliten la seva localització i la planificació de les visites. De cada formatgeria s’ha fet una fitxa amb les seves dades més significatives, una nota de tast del seu formatge més emblemàtic i un suggeriment de maridatge.

El llibre us convida a endinsar-vos en el sector formatger català i a consumir el formatge de la nostra terra, un producte deliciós que no té res a envejar als que s’elaboren als països veïns.

Ramon Roset i Morera

Ramon Roset i Morera (Gironella, 1965), llicenciat en Ciències Físiques i Màster en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE, ha compaginat al llarg dels anys la seva vida professional d’executiu d’empresa amb la seva gran passió: els vins i la gastronomia.

Sommelier, s’ha especialitzat en l’anàlisi sensorial de vins, formatges i altres productes gastronòmics. El seu coneixement sobre els formatges l’ha portat a ser membre del jurat dels més prestigiosos concursos de formatges que se celebren a Catalunya (Lactium de Vic i Fira de Sant Ermengol a la Seu d’Urgell). Reconegut tastador de vins, és membre del jurat de diversos concursos i premis de vins, tant tant en l’àmbit de casa nostra (Premis Vinari) com en l’àmbit internacional. Comunicador i prescriptor amb una llarga trajectòria, actualment és el cap de redacció de la revista digital Vadevi.cat (Grup El Món) i col·laborador habitual de la revista gastronòmica Cuina i la revista Papers de Vi.

Recull de premsa

Radio Seu - 10/03/2020

Enoturista - 24/02/2020

VilaWeb - 14/12/2019

VilaWeb - 12-12-2019

Guiagourmand - 11-12-2019