Excursions a la Pica d’Estats

Lluís Marià Vidal

Excursions a la Pica d’Estats

Afegir al cistell

Preu: 8,70€

Col·lecció: Altres natura

ISBN: 978-84-95684-53-0

Nombre de Pàgines: 84

Mides: 12 x 21 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Març del 2002

Compartir aquesta pàgina a:

Excursions a la Pica d’Estats

Lluís Marià Vidal

L'excursionisme català neix el 1876 amb la fundació de l'ACEC durant una excursió al turó de Montgat i ha estès la seva obra al llarg de més de 125 anys d'una manera extraordinàriament fecunda i brillant. En tot aquest temps el moviment excursionista ha produït un corpus bibliogràfic extensíssim, d'una gran riquesa i enorme varietat. Aquest llegat valuosíssim és en l'actualitat molt poc conegut i és voluntat de la col.lecció PIONERS anar publicant textos històrics de l'excursionisme català poc coneguts, exhaurits o il.localitzables, tots ells essencials per recuperar la memòria històrica i documental de l'excursionisme, i alhora per facilitar al lector actual uns textos de gran interès per ser llegits amb els ulls d'avui. La col.lecció Pioners, que s'inicia amb aquest volum, és dirigida per Enric Faura.

Lluís Marià Vidal

(Barcelona 1842-1922) destacà com a enginyer de mines i com a un dels millors geòlegs catalans de l'època. La seva feina, arrn de les explotacions mineres, excavacions o estudis, l'havia portat a recórrer tota Catalunya i era bon coneixedor dels Pirineus.

El 1888 es va fer soci de l'Associació Catalanista d'Excursions Científiques (ACEC), embrió del Centre Excursionista de Catalunya (CEC). L'agost de 1895, amb diversos companys, Vidal efectuà l'ascensió a la Pica d'Estats pel vessant francès. L'any següent, assolí el cim des de la vall Ferrera. Aquesta ascensió li donà un gran prestigi en el món excursionista català, i així el veiem a la presidiència del CEC del 1896 al 1900. Durant el seu mandat impulsà els estudis de geografia i renovà l'excursionisme científic, encara que després es deslligà del món excursionista per tornar als àmbits acadèmic i de recerca.