Espeleologia

Manual pràctic

Pau Pérez i Antoni Torra

Espeleologia

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 13,90€

Col·lecció: Manuals de muntanya, núm. 10

ISBN: 978-84-9034-466-8

Nombre de Pàgines: 112

Nombre d'il·lustracions: 65

Mides: 12,4 x 21 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Setembre del 2017

Compartir aquesta pàgina a:

Espeleologia

Manual pràctic

Pau Pérez i Antoni Torra

Aquest manual de muntanya descobreix l’espeleologia de forma senzilla i pràctica tant en la seva vessant de disciplina científica com de pràctica esportiva de l’exploració subterrània. Conèixer l’espeleologia significa aproximar-se als secrets del món subterrani, per entendre com es formen les cavitats i per aprendre tècniques adequades i segures d’exploració, sempre completades amb la necessària formació en cursos específics d’aquesta multifacètica activitat. El llibre s’introdueix en la història dels primers exploradors i explica com han avançat les tècniques i com aquestes han permès la progressió en l’exploració subterrània.

"Editat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat"

Pau Pérez i Antoni Torra

Pau Pérez de Pedro. Neix a Barcelona el 1949. És geògraf i geòleg, i es va iniciar en l’espeleologia el 1964. És membre del Comitè Científic de les Muntanyes. Ha participat en l’operació “Ojo Guareña 80 km”, en la Piedra de San Martín, on va arribar als 1.250 m de profunditat, i en expedicions al Perú i a Iugoslàvia. En els darrers 40 anys s’ha dedicat a l’exploració al Pirineu d’Osca (principalment al massís del Cotiella), i ho ha compaginat amb activitats alpinistes. Ha estat director del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac durant 16 anys.

En el camp de l’espeleologia, és instructor de l’Escola Catalana d’Espeleologia. Ha estat també president de la Federació Catalana d’Espeleologia i responsable dels grups de socors durant 12 anys. Ha rebut l’Ordre Olímpica del CIO, la insígnia d’or de la Federació Catalana d’Espeleologia i l’Orde del Mèrit Esportiu en categoria d’or, entre altres distincions.

Ha escrit més de 50 articles sobre medi natural i una setantena sobre espeleologia, a més de cinc llibres.

Antoni Torra i Vidal. Neix a Barcelona el 1952. Aficionat a l’espeleologia des de l’any 1968. Des de llavors ha desenvolupat la seva activitat en diferents entitats excursionistes i de muntanya de Barcelona i el seu entorn, i ha compaginant la passió per l’espeleologia amb la de conferenciant, monitor i director en cursos de descoberta, iniciació i formació. Compta amb la certificació del curs d’Iniciació a Tècnic Esportiu (CIATE) en l’especialitat d’Espeleologia, Canons i Engorjats. És divulgador de l’espeleologia a través de xerrades en diverses entitats de muntanya i culturals, i en clubs i ajuntaments. Ha estat secretari general del primer Congrés Català d’Espeleologia, realitzat el 2004, i insígnia de plata de la Federació Catalana d’Espeleologia. També ha estat jutge d’espeleologia de la FCE, de l’Escola Catalana de l’Esport i de l’Escola Espanyola d’Espeleologia de la FEE.

Recull de premsa

Pallars Digital - 05/12/2018

Pirineos - setembre del 2018