L'entorn. El circ mediàtic del Barça

Àlex Santos Fernández

L'entorn. El circ mediàtic del Barça

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 18,30€

Col·lecció: Fora de Joc, núm. 9

ISBN: 978-84-9791-685-1

Nombre de Pàgines: 312

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Maig del 2010

Compartir aquesta pàgina a:

L'entorn. El circ mediàtic del Barça

Àlex Santos Fernández

El Barça és, per sobre de tot, un club de futbol, amb contingut multidisciplinar. És una entitat esportiva afectada per moltes mirades, tantes com maneres d’entendre’l i interpretar-la. El Barça és estimat i cobejat. El Barça és un sentiment, però també un negoci i en genera molts més. El Barça és, en realitat, molt complex. D’aquesta complexitat i les maneres d’explicar-la s’ha generat parallelament al club una cultura dialèctica que ha fet del Barça un fet noticiable constant i un motiu de debat permanent. El Barça creix, però també s’intensifi ca el seu debat, associat a uns mitjans de comunicació que s’erigeixen al costat de l’entitat com un poder a l’ombra. En realitat, el Barça es troba com a element important en el centre de la cultura que ha desenvolupat el periodisme esportiu, i com a cultura popular la gent, l’aficionat i l’espectador reflexionen constantment per entendre situacions, fets, l’esport en general i l’entitat en particular. El Barça té una projecció universal que necessita dels mitjans per difondre els seus valors i els seus èxits, just en una època en la que el periodista se sent més amenaçat. Aquest llibre pretén de fer una fotografi a aproximada de qui es qui en l’entorn mediàtic de Barça, d’ara i del passat més recent.

Àlex Santos Fernández

Nascut a Barcelona el 14 de març del 1965. És periodista i llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. El 1989 es va incorporar a l’Agència EFE i dos anys després ingressava en la secció d’esports. Ha estat col·laborador habitual d’espais radiofònics a Catalunya Ràdio i RAC 1, entre d’altres, i televisius com Locàlia TV. També escriu la contra un cop a la setmana a El 9 Esportiu de Catalunya des del 2004.

Recull de premsa

Àlex Santos: "Els mitjans sempre hem volgut tutelar el Barça" (Sala de premsa de Cossetània)

Treva electoral (diari e-Notícies)

Presentació de ‘L’entorn. El circ mediàtic del Barça’ (web fcbarcelona.com)

Àlex Santos posa “punt i final” a la trilogia de volums amb l’entorn mediàtic del Barça (EsportCatalà.cat)

La premsa tanca la trilogia de «L'entorn» (diari El9 / El Punt)

La premsa esportiva i el Barça (Jordi Ferré / blog De tard en tard)

Àlex Santos: “Laporta ha convertit el Barça en la màquina esportiva més potent del món” (l'entrevista deldemà / diari Eldemà.cat)

Ara que l'entorn està ben actiu (Jordi Camps / El 9 esportiu)