Ens ho hem passat bé

Memòries d'un professor d'història fill, nét i nebot de botigueres

Miquel Borrell Sabater

Ens ho hem passat bé

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 18,90€

Col·lecció: Prisma, núm. 36

ISBN: 978-84-9034-322-7

Nombre de Pàgines: 536

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Maig del 2015

Compartir aquesta pàgina a:

Ens ho hem passat bé

Memòries d'un professor d'història fill, nét i nebot de botigueres

Miquel Borrell Sabater

Ens ho hem passat bé és un passeig per la Catalunya dels anys cinquanta fins a l’actualitat sota la mirada d’un nen de poble que després serà un jove mestre de poble i més endavant un professor d’Història, sempre de poble. De Los Sirex a Els Amics de les Arts, del cuit d’amagar al Facebook, de Franco a l’independentisme, de les patates bullides al sushi, un esplèndid retrat dels catalans de la segona meitat del segle xx, dels catalans de poble, dels que sempre han d’agafar el tren o l’autobús per anar a la “capital”. Festes majors d’infants, bretolades d’adolescents, el servei militar, projectes de joves, realitats d’adults, reflexions, il·lusions, frustracions de les úniques generacions catalanes que no han viscut cap guerra. Riure i plorar, recordar i oblidar, viure.

Miquel Borrell Sabater

Miquel Borrell i Sabater (Santa Coloma de Farners, 1953) és mestre, llicenciat en Geografia i Història i doctor cum laude en Història Moderna. És membre de l’Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona i de la Societat Catalana d’Estudis Històrics (Institut d’Estudis Catalans).

Ha escrit multitud d’articles en revistes especialitzades i una quarantena de llibres sobre temes històrics, de patrimoni i de divulgació, entre els quals L’ensenyament a Santa Coloma de Farners (1999); Pobresa i marginació a la Catalunya il·lustrada: dides, expòsits i hospicians (2002); Les terres gironines: Escultures a la via pública (2006); Hospicis i hospitals de pobres (2007); Indrets i personatges catalanistes (2007), i Els camins de Sant Jaume i de Santiago (2010).

Recull de premsa

Tribuna Selvatana - 07/06/2015

El Punt Avui - 01/06/2015

Diari de Girona - 27/05/2015