Emili Juncadella

Aventures d’un burgès als Pirineus

David Vilaseca Basco

Emili Juncadella

EXHAURIT

Preu: 11,00€

Col·lecció: Altres

ISBN: 978-84-97910-42-2

Nombre de Pàgines: 136

Mides: 12 x 21 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Setembre del 2004

Compartir aquesta pàgina a:

Emili Juncadella

Aventures d’un burgès als Pirineus

David Vilaseca Basco

Emili Juncadella (1885-1936) és un destacat pirineista i excursionista català amb una important trajectòria al massís de la Maladeta durant els primers anys del segle XX. Malgrat que no és gaire conegut, la seva activitat —breu— és molt notable i destacada. Aquest nou volum de la col·lecció PIONERS publica per primer cop textos inèdits del seu quadern d’excursions, d’altíssim valor històric, on es relata importants ascensions a cims diversos —Gourgs Blancs, Maladeta, Cabrioules, Aneto, Alba…— i alguna primera ascensió absoluta. Juncadella es mostra com un autèntic pirineista, valent i decidit en l’acció, però alhora sensible a la bellesa de la muntanya i a l’espectacle de la natura.

David Vilaseca Basco

Nascut el 1973, viu des de sempre a Sant Quirze de Besora, on treballa d'ebenista.

Apassionat de la muntanya, practica l'alpinisme, l'escalada en roca i el surf de neu, i és soci del Bisaura Esquí Club i del Club Excursionista de Sant Quirze, on juntament amb uns amics, va fundar la secció E3 (escalada, espeleologia i engorjats).

A la muntanya li agrada fer una mica de tot i no gaire de res. Hi va no tan sols per fer esport, sinó per viatjar, descobrir noves parets, nous paisatges, la seva gent, la seva història... En definitiva, li agrada anar d'excursió als estimats Pirineus, als Alps, al Kilimanjaro, a Montserrat, a les Dolomites, a l'Atlas marroquí o a la vora del mar.

Ha publicat articles a Vèrtex i a la revista El 855, on col·labora des del 1992.