Els cócs a la Terra Alta

Loreto Meix Boira

Els cócs a la Terra Alta

EXHAURIT

Preu: 12,30€

Col·lecció: El Cullerot, núm. 25

ISBN: 978-84-96035-79-9

Nombre de Pàgines: 160

Mides: 16,5 x 23, 5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Octubre del 2003

Compartir aquesta pàgina a:

Els cócs a la Terra Alta

Loreto Meix Boira

Aquest llibre recull les receptes de la Terra Alta que es troben vinculades a les festes, i especialment les postres i pastes que s’hi solen fer. En aquesta zona les pastes s’anomenen cócs, un mot que trobem utilitzat tant a la Terra Alta com a les comarques veïnes, per exemple, la Ribera d’Ebre o el Priorat. Juntament amb les pastes se serveix el vi ranci, la mistela o el vi dolç, fets també en aquestes contrades. Actualment, els forns i les pastisseries dels pobles de la Terra Alta també elaboren aquests productes tradicionals artesans, altra hora exclusivament casolans. Una important novetat que han introduït és confeccionar aquestes especialitats en miniatura, que recorden la típica rebosteria catalana, de manera que amb una mossegada et pots menjar un cóc sencer. El llibre aplega la riquesa de la comarca pel que fa als costums i a la manera de tractar els seus dolços.

Recull de premsa

Va néixer el gener de 1959 a Tortosa, encara que les seves arrels familiars es troben a Gandesa. El 1982 es va llicenciar en Geografia i Història en l'especialitat d'art a la Universitat Central de Barcelona. Posteriorment va llicenciar-se en Humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya (2002). Des de l'any 1983 s'ha dedicat a exercir de progessora d'educació secundària. 

Actualment imparteixo classes a l'IES Julio Antonio de Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre). ha col·laborat en el Butlletí del Centre d'Estudis de la Terra Alta amb els articles "La portada de l'església de Gandesa" i "Els cócs a la Terra Alta". En premsa té l'article "La fàbrica d'Horta de Picasso" i "La ceràmica decorada d'en Xavier Nogués", que apareixeran pròximament en la mateixa publicació. El recull que teniu a les mans és el treball de fi de carrera d'Humanitats, inspirat en l'estima a la seva terra natal, la Terra Alta.