Els castells de la Segarra

Onze itineraris per la marca segarrenca

Jaume Moya i Matas i Jesús Roig i Grau

Els castells de la Segarra

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 16,50€

Col·lecció: Azimut Turisme, núm. 9

ISBN: 978-84-9791-872-5

Nombre de Pàgines: 228

Nombre d'il·lustracions: 184

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Juny del 2011

Compartir aquesta pàgina a:

Els castells de la Segarra

Onze itineraris per la marca segarrenca

Jaume Moya i Matas i Jesús Roig i Grau

Enlloc com a la Segarra hom pot encara percebre certa crispació guerrera que no s'ha pas esbravat amb el pas dels segles. Més de cent fortaleses documentades així ho palesen, tot fent que aquesta comarca de les terres de Lleida sigui coneguda arreu com a terra de castells. No obstant, fins ara, cap autor s’havia dedicat a recórrer-les una per una i presentar-les en una obra de divulgació adreçada a tots els públics. En aquest volum, en Jaume Moya i en Jesús Roig proposen la descoberta a través d’onze itineraris, documentats històricament i gràfica i guarnits amb descripcions. A més, ho ofereixen enriquit amb recomanacions que fan que la descoberta faci gaudir tant els fanàtics de la història i el patrimoni com els que cerquen una escapada lúdica, gastronòmica o paisatgística. L’obra acosta al lector el conjunt dels castells de la Segarra en tota la varietat: des d’edificis preromànics fins a palaus baixmedievals com Montocortès, passant per torres romàniques com Vallferosa, castells gòtics com les Sitges o mansions senyorials com Malgrat; des de castells visitables com Florejacs, fins a centres d’interpretació com Concabella, passant per residències privades com la Curullada, ruïnes majestuoses com l'obra de Fluvià, viles closes com Mas de Bondia o jaciments arqueològics com Vilagrasseta… Sense oblidar d’altres fites cabdals com Montfalcó Murallat, les Pallargues o Vicfred i d'altres sorpreses que esperen el visitant a l'Ametlla, la Tallada o la Morana. Tot això amanit amb consells per allotjar-se, asseure’s en una bona taula, gaudir d’una festa o adquirir algun producte local de qualitat. Per tant, us presentem aquest llibre perquè seguint les passes del Baró de Maldà, Josep Pla, Manuel de Pedrolo, Josep Maria Espinàs o Josep Vallverdú, us deixeu seduir per la crispació guerrera de la Segarra…

Jaume Moya i Matas i Jesús Roig i Grau

Jaume Moya Matas (Barcelona, 1972), llicenciat en dret, procurador dels tribunals i expert en gestió mobiliària. Apassionat de l’estudi, la fotografia i la difusió del patrimoni històric medieval català, ha publicat articles sobre castells catalans i art romànic al Butlletí dels Amics del Romànic del Bages i a les revistes Monumenta, Món Medieval, Segarra Actualitat, La Veu de Torreflor i Mundo Medieval. Les seves fotografies han estat també emprades per a material de promoció turística de les terres de Lleida. Des del 2008 viu a Florejacs, la Segarra, des d’on programa les activitats dels Castells de les Sitges, dirigeix la Fira de Florejacs, forma part de la junta de l’associació cultural Fòrum l’Espitllera i col·labora habitualment en el redactat d'articles d'opinió i notícies al setmanari La Veu de la Segarra. Jesús Roig i Grau (Badalona, 1968) és enginyer de telecomunicacions i fanàtic dels escacs, els viatges i els castells. Resideix a Mataró i participa activament amb el Grup d’Història del Casal de Mataró, publicant articles a la revista Felibrejada. És autor del llibre Les fortificacions medievals del Maresme, responsable de la pàgina web www.castellsmedievals.com i dirigeix el Grup d’Amistat dels Castells Catalans, organitzant sortides de descobriment del passat medieval de Catalunya.

Recull de premsa

Xarxa de Televisions Locals / 1Món.cat - 02/04/2017

La Vanguardia - 01/02/2016

Llibres: 'ELS CASTELLS DE LA SEGARRA. Onze itineraris per la marca segarrenca', de Jaume Moya i Jesús Roig (blog revista Lo carranquer)

Es presenta a Lleida la guia dels castells de la Segarra, la zona de Catalunya amb una densitat més alta de fortificacions amb bon estat (Sala de premsa de Cossetània)

Un nuevo libro propone once itinerarios por todos los castillos de la Segarra (diari La Mañana)

La Segarra, terra de castells (diari e-Notícies)

Una guia dels castells de la Segarra mostra la comarca com un autèntic reclam turístic (diari Bondia.cat)

Una guia dels castells de la Segarra pretén mostrar la comarca com un autèntic reclam turístic de la Catalunya interior (3cat24.cat)

Una guia dels castells de la Segarra pretén atreure turistes a la comarca (diari Avui+)

Una guia dels castells de la Segarra pretén atreure turistes a la comarca (diari El Punt)

Una guia dels castells de la Segarra pretén mostrar la comarca com un autèntic reclam turístic de la Catalunya interior (ACN)

Una guia dels castells de la Segarra pretén mostrar la comarca com un autèntic reclam turístic de la Catalunya interior (Oriol Bosch / ElSetmanari.cat)

La guia dels castells de la Segarra, reclam turístic de la comarca (Torà on-line)

Castell de llibre (Vidal Vidal / Suplement Lectura diari Segre) 

El llibre "Escalades a Montserrat, el Cairat i Sant Llorenç" apareix entre els més venuts al rànquing de la revista "Vèrtex"

Castells per entendre la història (Toni Mata / diari Regió 7)

Llibres recomanats (blog dels Amics del Castell Sant Miquel d'Alta-riba)

Llibres: 'ELS CASTELLS DE LA SEGARRA. Onze itineraris per la marca segarrenca', de Jaume Moya i Jesús Roig. (blog Lo carranquer)