El teginat de l'església de Sant Miquel de Montblanc

Joan Fuguet, Miquel Mirambell i Carme Plaza

El teginat de l'església de Sant Miquel de Montblanc

Afegir al cistell

Preu: 17,00€

Col·lecció: El Bagul, núm. 12

ISBN: 978-84-9034-343-2

Nombre de Pàgines: 132

Nombre d'il·lustracions: 158

Mides: 24 x 22,5 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Setembre del 2015

Compartir aquesta pàgina a:

El teginat de l'església de Sant Miquel de Montblanc

Joan Fuguet, Miquel Mirambell i Carme Plaza

Arran de la restauració del teginat de l’església gòtica de Sant Miquel de Montblanc entre els anys 2002 i 2009 a càrrec de l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya, s’ha aplegat una gran quantitat de documentació que ha permès revisar els coneixements que es tenien sobre el sostre i el temple montblanquí.

El present llibre analitza la història i construcció de l’edifici, i se centra sobretot en l’estudi del seu magnífic teginat i la seva rica iconografia, amb la voluntat de donar a conèixer l’extraordinària decoració d’aquest embigat, segurament el més antic de Catalunya del seu gènere i un dels més sencers conservats.

Fotografia de: Gener Alcántara i Rodrigo

Joan Fuguet, Miquel Mirambell i Carme Plaza

Joan FUGUET i SANS És llicenciat en Belles Arts i en Història de l’Art, i doctor en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Docent en l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (1965-1982), catedràtic d’Institut des de 1968 i finalment de 1992 a 2007 fou professor d’Història de l’Art i de Tècniques Pictòriques a l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya. Ha investigat preferentment en temes d’art i arquitectura dels ordes del Temple, de Sant Joan de Jerusalem i del Cister, sobre els quals ha publicat llibres i articles. La seva tesi doctoral L’arquitectura dels templers a Catalunya (1989), fou distingida aquest mateix any amb el Premi Ciutat de Barcelona d’Història. Una versió resumida i actualitzada fou publicada amb el mateix títol a Barcelona, l’any 1995. Ha publicat quatre volums (Templers i Hospitalers, I-IV) que són un estudi històric i artístic d’aquests ordes als Països Catalans, presentats en forma de guia. I també, en aquest cas amb coautoria de Carme Plaza, diversos llibres sobre el Cister i els Ordes Militars. És acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.