El rebost

Adobs, conserves, confitures i licors

Dolors Llopart Puigpelat

(Desena edició)

El rebost

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 14,90€

Col·lecció: Altres cuina

ISBN: 978-84-9034-217-6

Nombre de Pàgines: 240

Mides: 15,5 x 16 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Març del 2014

Compartir aquesta pàgina a:

El rebost

Adobs, conserves, confitures i licors

Dolors Llopart Puigpelat

(Desena edició)

El rebost és el primer llibre en català dedicat exclusivament a l’art de la conservació dels aliments. Després d’uns capítols d’entrada on se n’explica la història, els diferents procediments i tot allò que cal saber per a preparar correctament una conserva, el llibre es divideix en vuit grans apartats: les hortalisses, la fruita, les olives, els bolets, els derivats del porc, el peix, els formatges i els licors. La cura per aconseguir un llenguatge intel·ligible per tothom, la claredat de les explicacions tècniques, l’anecdotari, els suggeriments, els comentaris preliminars a cada un dels elements a conservar, fan d’aquest receptari —recollit la majoria de vegades de viva veu— un llibre de lectura agradable i un manual extraordinàriament útil per als no iniciats. «La conservació dels aliments —diu Edmon Vallès en el seu pròleg— és una d’aquelles activitats, a la vegada modesta i transcendent, que valen per la unitat immediata i també per a la nostra pròpia educació… Una de les innumerables coses belles que ens ofereix, encara vives, el pasat»

Dolors Llopart Puigpelat

Dolors Llopart neix a Barcelona l’any 1947. De formació inicialment autodidacta, de 1970 a 1973 i de 1982 a 1984 estudia sociologia i etnologia a la Universitat Paul Valéry, de Montpeller, on obté la «maîtrise» en etnologia amb un treball sobre la cuina de festa al barri barceloní de Gràcia.

El 1977 comença a treballar al Museu Etnològic de Barcelona i el 1980 passa al Museu d’Arts, Indústries i Tradicions Populars.

És membre de l’Associació Catalana de Sociologia i de l’Institut Català d’Antropologia, així com de l’International Council of Museums i de l’American Anthropological Society. Ha impartit cursos de museologia i museografia etnogràfiques, i ha publicat articles sobre temes relacionats amb la festa, sobre museus locals i comarcals, i sobre teoria museològica.

En els seus estudis etnogràfics s’ha interessat especialment pels aspectes relacionats amb la vida quotidiana, la llar i l’alimentació. D’aquest interès, n’és fruit, en bona part, el llibre que teniu a les mans.

Recull de premsa

La Vanguardia / Comer - 22/08/2019

Cadena Pirenaica de Ràdio i Televisió - 13/04/2014

Revista Sentits

 

Premsa

Dossier de premsa