El Pont d’Armentera

Domènec Ribes i Mateu

El Pont d’Armentera

Afegir al cistell

Preu: 9,00€

Col·lecció: Altres

ISBN: 978-84-96035-13-3

Nombre de Pàgines: 104

Nombre d'il·lustracions: 50

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Desembre del 2002

Compartir aquesta pàgina a:

El Pont d’Armentera

Domènec Ribes i Mateu

Parlar del Pont d’Armentera és parlar d’aigua. Ja els romans vingueren aquí a buscar-la per proveir la Tàrraco imperial, i al llarg dels segles aquest element ha constituït un dels factors essencials del seu desenvolupament industrial i econòmic. En aquest llibre es parla d’això, però també de la història, l’evolució urbanística, la llarga tradició industrial, el medi físic, el patrimoni artístic, el món cultural i l’imaginari col·lectiu, entre altres temes, que durant anys han forjat la identitat i el caràcter d’aquest «poblet de muntanya, terrer de perfums». A més, aquesta obra constitueix una important aportació a la minsa bibliografia existent sobre aquest poblet enclavat a la vora del Gaià, ja que es tracta de la primera monografia local que es publica sobre el Pont d’Armentera.

Domènec Ribes i Mateu

Domènec Ribes i Mateu. Nascut el 1973, és fill del Pont d'Armentera. Llicenciat en Antropologia Social i Cultural i Diplomat en Geografia i Història, ha participat en diversos projectes d'investigació com a antropòleg i ha estat membre actiu de l'Institut Tarragonès d'Antropologia. Ha col·laborat en nombrosos mitjans de comunicació com a periodista i redactor (Cultura, Premsa de Comarques, Kesse, Kursaal, Arquitectura del Paisaje, Horticultura, Horticom, Vilaweb, etc.) i ha publicat articles científics que combinen l'anàlisi històrica i antropològica sobre temes com ara la calçotada o la festa de Sant Crist del Pont d'Armentera. L'any 1997 va ser guardonat amb el prei Rodon-Giró de treballs d'investigació històrica per un treball sobre la indústria dels licors i anisats de Valls al segle XX.

Actualment treballa al Departament de Dret Civil de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, i combina la recerca històrica, el periodisme i la traducció.