El llibre de Vespella

Història, patrimoni, cultura i entorn

Joan Carles Blanch i Torrebadell

El llibre de Vespella

Vols tastar-lo?

EXHAURIT

Preu: 20,00€

Col·lecció: El Tinter, núm. 129

ISBN: 978-84-9034-152-0

Nombre de Pàgines: 408

Nombre d'il·lustracions: 292

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Setembre del 2013

Compartir aquesta pàgina a:

El llibre de Vespella

Història, patrimoni, cultura i entorn

Joan Carles Blanch i Torrebadell

Feia temps que Vespella necessitava un estudi ampli que reflectís tant la dilatada història documentada del poble com la importància del medi físic i natural que l’envolta, un entorn natural esquerp que ha condicionat la vida dels habitants que hi han viscut des del seu origen, al segle XI, fins a l’actualitat. Els nou capítols en què dividim el llibre us donaran una informació complerta sobre el terme, el clima, el relleu, la natura, les famílies, els noms, cognoms, topònims, les entitats, confraries, associacions, l’església, el castell, els senyors, els batlles, l’ajuntament, els rectors… Tot això i més ho trobareu en aquestes planes, on descobrireu una Vespella inèdita, rica en patrimoni i en històries que cal llegar de cara a les futures generacions.

Joan Carles Blanch i Torrebadell

Joan Carles Blanch i Torrebadell (la Riera de Gaià, 1973) és historiador, llicenciat en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona i també és il·lustrador que ha cursat estudis d’il·lustració a l’Escola Massana de Barcelona.

Interessat des de ben jove per la història local, sobretot del seu poble, on ha publicat diversos articles sobre la història, el patrimoni arquitectònic rierenc al Centre d’estudis Altafullencs i al Centre d’Estudis del Gaià de Vila-rodona. Ha fet recerca sobre altres pobles del Baix Gaià i també sobre les construccions hidràuliques del riu Gaià. Ha col·laborat puntualment amb el Diari de Tarragona.

Com a coautor ha escrit diversos llibres d’història local com Del cafè a la Fonda: 1922-2009 (2009) i Santa Creu, memorial del Bicentenari 1809-2009 (2010). Com a autor La Nou de Gaià (2011) i darrerament El llibre de Vespella: història, patrimoni, cultura i entorn (2013). Actualment prepara La història del Baix Gaià: edat contemporània.

Com a il·lustrador ha fet dibuixos per a alguns llibres com Itinerari per la reserva natural de fauna salvatge de la desembocadura del riu Gaià (2003), Els Marquesos de la Bàrcena i la Riera de Gaià (2005); en contes infantils: Vot de poble (2009), La geneta Isona descobreix el Gaià (2010), Arrels de Torredembarra (2010) i Visca Santa Rosalia (2011). Entre d’altres coses també ha fet escenografies, dissenys, logotips i cartells.

Recull de premsa

L’historiador Joan Carles Blanch presenta ‘El llibre de Vespella’ (Diari Tarragona 21)