El llibre de les catànies i les coques de Vilafranca

Postres i llepolies del Penedès

Joan Solé i Bordes i Joan Cercó i Rimbau

El llibre de les catànies i les coques de Vilafranca

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 11,20€

Col·lecció: El Tinter, núm. 95

ISBN: 978-84-9791-493-2

Nombre de Pàgines: 80

Nombre d'il·lustracions: 25

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Setembre del 2009

Compartir aquesta pàgina a:

El llibre de les catànies i les coques de Vilafranca

Postres i llepolies del Penedès

Joan Solé i Bordes i Joan Cercó i Rimbau

No gosaríem assegurar que els del Penedès siguin més llépols que la resta dels Països Catalans, però la seva varietat de propostes és fascinant: les coques farcides o de recapte, la fruita i amb tots mena de confits. Una mostra àmplia de les joies de la pastisseria de la terra: borregos, coques fines, bufats i merengues, currutacos, vilafranquins, coques fi nes, garlandes, rostes... i l’excel·lència de les catànies. Joies amb història i amb noms propis.

Joan Solé i Bordes i Joan Cercó i Rimbau

Joan Solé i Bordes (Vilafranca del Penedès 1955)és filòleg docent i grafòman impenitent. Cronista de la Vilafranca i el Penedès contemporani, àmbit sobre el que ha publicat nombrosos estudis i diversos volums. El 1984 publica un estudi sobre les coques de Vilafranca i col·labora periòdicament en publicacions vitivinícoles i enològiques. President de l’Institut d’Estudis Penedesencs (1999-2007). Juntament amb Joan Cercó i Rimbau ha portat a terme l’assessorament gastronòmic de les Rutes del Vi i el Cava. Joan Cercó i Rimbau (Torrelles de Foix 1953) és professional de la restauració, des del restaurant Sant Jordi-Ca La Katy de Sant Martí Sarroca ha promogut nombroses iniciatives culturals i gastronòmiques, d’entre les que destaquen la promoció de la Fira del gall de Vilafranca, les Rutes del xató i la concessió dels Premis Literaris Penedesencs de la Nit de Sant Jordi. Fundador i president del “Penedès, Club gastronòmic”. Juntament amb Joan Solé i Bordes ha portat a terme l’assessorament gastronòmic de les Rutes del Vi i el Cava.

Recull de premsa

Es publica “El llibre de les catànies i les coques de Vilafranca. Postres i llepolies del Penedès” de Joan Solé Bordes i Joan Cercó Rimbau (Penedès Actualitat. L'informatiu de Canal 20 Ràdio Olèrdola)

L’origen històric de les catànies de Vilafranca (Calaix de sastre)

 Un estudi revela l'origen històric de les catànies de Vilafranca (Penedès digital)

Jaume Fàbrega: "La catània és un fet excepcional no tan sols als Països Catalans, sinó a tota la Mediterrània" (Sala de premsa de Cossetània)

Presentació al CCAP de El llibre de les catànies i les coques de Vilafranca (Penedès Digital)

Garlandes (Teresa Costa / diari El 3 de vuit)

 

Cossetània rep cinc guardons dels Gourmand Cookbook Awards 2009 als millors llibres de cuina en català (Sala de premsa de Cossetània)