El gust d’un poble

Els plats més famosos de la cuina catalana (De Verdaguer a Gaudí: el naixement d’una cuina)

Jaume Fàbrega

El gust d’un poble

EXHAURIT

Preu: 18,00€

Col·lecció: El Cullerot, núm. 15

ISBN: 978-84-95684-91-2

Nombre de Pàgines: 320

Mides: 16,5 x 23, 5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Agost del 2002

Compartir aquesta pàgina a:

El gust d’un poble

Els plats més famosos de la cuina catalana (De Verdaguer a Gaudí: el naixement d’una cuina)

Jaume Fàbrega

Aquest llibre, sens dubte, omple un autèntic buit dins la bibliografia culinària. Per primer cop, s’hi recullen i s’hi estudien els orígens, la formació (a l’època de Jacint Verdaguer i Antoni Gaudí) i la difusió dels plats més famosos de la cuina catalana, triats d’acord amb la seva popularitat i representativitat. De l’escalivada al trinxat, de l’arròs negre al suquet, de la fideuà a la paella, del fricandó al pa amb tomàquet, de la crema als bunyols, els plats més celebrats i deliciosos són explicats amb tota mena de detalls i, a la fi, en sabem l’origen exacte, les seves variants, la seva difusió i, fins i tot, la seva presència en altres cuines... Fins al punt que, llegint les documentades i memorables receptes, és impossible no posar-se a cuinar i no gaudir d’una de les cuines més remarcables de la Mediterrània, ara amb projecció universal. Ho testimonien les «receptes magistrals» incloses en aquest llibre, obra de les grans estrelles de la cuina Santi Santamaria i Ferran Adrià. Un treball fet amb rigor, passió i amenitat, que convida a llegir el llibre com si fos un assaig o una novel·la, però que també ens empeny a saber per què mengem el que mengem i a gaudir de la cuina.

Jaume Fàbrega

Historiador, professor de Gastronomia a la UAB i consultor gastronòmic, ha estat definit com el primer escriptor gastronòmic de Catalunya. És autor de més de 30 llibres, entre els quals cal destacar la monumental enciclopèdia La cuina catalana i La cuina mediterrània, reconeguda internacionalment com la millor obra del seu gènere. 

Del mateix autor, Cossetània Edicions, ha publicat El llibre de la ratafia i Pa amb tomàquet. Les receptes més senzilles i saboroses de la Mediterrània. 

Recull de premsa

La nit de Sant Joan. Focs, revetlles, herbes remeieres, la recepta de la coca (blog Cuina Cinc)