El desertor

Tomàs Grau i Garriga

El desertor

Afegir al cistell

Preu: 15,00€

Col·lecció: Narrativa, núm. 31

ISBN: 978-84-96035-81-2

Nombre de Pàgines: 312

Mides: 13 x 21 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Octubre del 2003

Compartir aquesta pàgina a:

El desertor

Tomàs Grau i Garriga

Aquesta narració explica la vida d’un jove de vint anys amb anhels de superació i ganes de trencar motlles, en una època d’adversitats, i tots els entrebancs que va haver de superar per canviar una forma de vida que no l’atreia en cap sentit. Hi trobareu molts aspectes reals, tot i que la majoria són ficticis, tant pel que fa al lloc on transcorre l’acció com als noms dels personatges. Però la vida que s’hi explica podria ser la de qualsevol jove de l’època que hagués pres el determini de desertar en plena dictadura. A través de la història del protagonista, coneixem l’experiència de l’exili en primera persona: la impossibilitat de tornar a la pròpia terra sense que passi un període determinat de temps, la mort dels familiars viscuda en la distància, l’enyor, l’adaptació en un país desconegut, l’acolliment de la gent…

Tomàs Grau i Garriga

(Sant Cugat del Vallès 1926), fill d’una família pagesa, quan tenia dotze anys va deixar els estudis per dedicar-se a l’ofici de pagès fins als trenta-cinc anys. La gran transformació que experimenta la seva ciutat als anys seixanta mou l’autor a buscar l’estabilitat que en la pagesia no troba; finalment, es dedica al comerç fins a la seva jubilació, moment en què comença a fer el que més li agrada: escriure i participar en nombroses iniciatives encaminades a recuperar el patrimoni cultural del seu poble.
Des de fa dotze anys escriu setmanalment en la secció “Mirant enrere” de la revista Tot Sant Cugat, en què també publica diversos reportatges. És col·laborador del setmanari Diari de Sant Cugat i membre de la Penya Regalèssia, grup de santcugatencs dedicat a recuperar elements propis del patrimoni, com l’ermita de Sant Medir, la del Sant Crist de Llaceres, les fonts de Collse-rola… És president de l’Associació per a la Preservació del Patrimoni Cultural. Ha publicat els tres primers números dels llibres fotogràfics Sant Cugat, un passeig per l’ahir i l’avui i els col·leccionables Les masies de Sant Cugat. L’any 1996 va publicar el llibre La vinya i el blat a Sant Cugat. També ha col·laborat en la publicació Sant Cugat 100 anys: 1900-2000.