El descens d’engorjats a Catalunya

Aigua, roca i penombra .

J. Manuel Concernau, Agustí Civit i Xavier Boltà

El descens d’engorjats a Catalunya

EXHAURIT

Preu: 10,51€

Col·lecció: Azimut, núm. 7

ISBN: 978-84-89890-52-7

Nombre de Pàgines: 144

Nombre d'il·lustracions: 106

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Febrer del 2000

Compartir aquesta pàgina a:

El descens d’engorjats a Catalunya

Aigua, roca i penombra .

J. Manuel Concernau, Agustí Civit i Xavier Boltà

Descripció de vint-i-cinc engorjats de Catalunya, localitzats en zones diferents i amb graus de dificultat diversos. El llibre també tracta de la geomorfologia, la tècnica i la seguretat com a temes importants per a la pràctica d’aquesta modalitat.

J. Manuel Concernau, Agustí Civit i Xavier Boltà

Josep- Manel Concernau Robles va néixer a Valls el 1961. Estudià batxillerat a l'Institut Narcís Ollver. Després de deixar la carrera de geologia a mitges, optà per les arts aplicades i el disseny, al qual es dedica professionalment des dels 23 anys. Naturalista afeccionat, muntanyenc cicloturista, casat i pare de dos fills, s'autoconsidera un "aprenent de tot i mestre de res", incapaç d'aprofundir en quelcom determinat, i sent veritable enveja de la capacitat d'obstinació dels rius que, aprofundint el seu curs, han creat aquestes maravelles naturals que són els engorjats. 

Agustí Civit Masoni va néixer a Valls el 1962. Naturalista i membre de la Comissió de Natura de l'Institut d'Estudis Vallencs entre els anys 1987 i 1989. En aquesta època fou locutor d'un programa exologista emès per Ràdio Valls, Mixomatosi. És coautor d'un treball publicat en el número 15 de la revista Quaderns de Vilaniu. Preparador d'educació física. Muntanyenc i membre fundador del col·lectiu d'esports Natrix. Professionalment treballa com a zelador a l'Hopistal Universitari Joan XXIII, de Tarragona, on és representant sindical per CCOO i delegat de la comissió de salut laboral. 

Xavier Boltà Masgrau va néixer a Ripollet el 1959. Quan només tenia 9 mesos va fer la travessa del Montseny a l'esquena dels seus pares. Potser això és el que ha fet que mai no abandonés l'activitat mutanyenca. Es considera un "classicista" al renunciar a avenços i comoditats que desgiguren l'esperit aventurer, de risc i repte. L'escalada, l'espeleologia, l'alta muntanya i, més recentment, el barranquisme i el piragüisme l'han portat a molts indrets i l'han conduït a conèixer força gent. Sempre disposat a ensenyar a gaudir de la natura, ha estat un dels impulsors del col·lectiu Natrix.