El costat fosc

Diari de camp d'un cotxe patrulla dels Mossos d'Esquadra

Joan Uribe i Vilarrodona

El costat fosc

Vols tastar-lo?

EXHAURIT

Preu: 14,20€

Col·lecció: Prisma, núm. 28

ISBN: 978-84-9791-899-2

Nombre de Pàgines: 192

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Octubre del 2011

Compartir aquesta pàgina a:

El costat fosc

Diari de camp d'un cotxe patrulla dels Mossos d'Esquadra

Joan Uribe i Vilarrodona

Més enllà del mite, de la poesia i de la crítica social construïdes pel gènere del cinema negre, hi ha una certesa: les coses, sovint, no són el que semblen. Ho explica aquest text, treball de camp d’una tesi doctoral, en què l’investigador, per mitjà del patrullatge amb els Mossos d’Esquadra, convida a conèixer la quotidianitat dels patrullers, però també a burxar en els secrets de la vida social i a reflexionar en la hipocresia implícita en la creença de l’existència del mal. I també convida, per què no dir-ho, a entrar en el costat fosc, el qual, en el fons, ni és patrimoni dels qui vulneren el pacte social ni hauria de demonitzar la policia. Senzillament, perquè el costat fosc està en tots nosaltres.

Joan Uribe i Vilarrodona

Joan Uribe (Barcelona, 1969) és doctor en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona. Es va especialitzar en Espai i Territori de la mà, entre d’altres, del Dr. Manuel Delgado Ruiz. Va treballar en diversos àmbits de la criminalitat organitzada al Cos de Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, del qual ara es troba en situació administrativa d’excedència voluntària. Va estar destinat gairebé un any a Europol, a la Haia. Actualment és director dels Serveis Socials de Sant Joan de Déu de Barcelona, dedicats a treballar per a persones en situació d’exclusió social.

Recull de premsa

Joan Uribe: "Abans d'escriure "El costat fosc" ja em vaig adonar dels prejudicis que hi havia envers els Mossos d'Esquadra"

Pròleg per a "El costat fosc. Diari de campo d'un cotxe patrulla dels Mossos d'Esquadra", de Joan Uribe (Cossetània, 2011) (Manuel Delgado / El cor de les aparences)

"Tots podem tenir un costat fosc" (David Canto / diri El singular digital)

Una finestra a un món diferent al que estem immersos (M. Teresa Galan / Club de lectura)

Una crònica dels torns policials (Esther Lara / Club de lectura)

El dia a dia d'un Mosso d'Esquadra (Núria Anglès / Club de lectura)