El camí reprès

Maria Teresa Vernet

El camí reprès

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 16,80€

Col·lecció: Biblioteca de Tots colors, núm. 5

ISBN: 978-84-9791-485-7

Nombre de Pàgines: 232

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Febrer del 2010

Compartir aquesta pàgina a:

El camí reprès

Maria Teresa Vernet

El camí reprès segueix la tònica general de la narrativa de Maria Teresa Vernet, protagonitzada per dones i articulada entorn del conflicte entre l’amor ideal i l’amor passional, les relacions mare-filla, la sexualitat i els models socials femenins. Els protagonistes de la novel·la són joves educats i sensibles, en constant lluita interna provocada per uns temperaments sensuals i espirituals, ciutadans que viatgen a l’estranger i assisteixen a concerts, joves moderns i cultes de la República, en un moment de grans transformacions col·lectives i de canvis individuals. Mostra la penetració de la modernitat, en les relacions humanes i en les psicologies personals, en els anys trenta del segle XX, una revolució de costums que és especialment notable en el cas de les protagonistes femenines, que són dones lliures, de mentalitat oberta, preparades per al nou món que se’ls presenta al davant inèdit, per descobrir.

Maria Teresa Vernet

Maria Teresa Vernet (Barcelona, 1907-1974) va ser una de les intel·lectuals més destacades del temps de la República, una exponent característica del nou paper que començava a exercir la dona en la modernitat —estroncat per la derrota de 1939— i una de les novel·listes i traductores més prolífiques del període. Entre altres, va publicar les novel·les i llibres de contes Maria Dolors (1926), Amor silenciosa (1927), Eulàlia (1928), El perill (1930), El camí reprès (1930), Les algues roges (Premi Creixells 1934) i Elisenda (1935).

Recull de premsa

Cossetània recupera "El camí reprès", de Maria Teresa Vernet, una novel·lista truncada pel franquisme (Sala de premsa de Cossetània)

El camí reprès, de Maria Teresa Vernet (Leonor Caselles)

El camí reprès (Francesc García Grimau)

Cossetània publica ‘la Vernet’ i Armando Luigi Castañeda (Ramon Alcoberro / blog L'home que mira)

"El camí reprès", de Maria Teresa Vernet (Jesús M. Tibau)

Ressenya: "El camí reprès", de Maria Teresa Vernet (Bruna Generoso)

El camí reprès (Enric Tricaz)

El camí reprès (Tomàs Camacho)

"El camí reprès", de Maria Teresa Vernet (Maite Canela)

El camí reprès (Maria Teresa Vernet) (Jordi Pinyol)

La novel·la “El camí reprès” és seleccionada per al programa Tasta’m del Departament de Cultura (Sala de premsa de Cossetània)

Sento que us suportaria (Xavier Cortadellas / setmanari Presència)