El Bisaura

Rutes a peu i en BTT (Montesquiu, Santa Maria de Besora, Sant Quirze de Besora, Sora, Vidrà)

Montserrat Vilalta i Prat

El Bisaura

EXHAURIT

Preu: 13,00€

Col·lecció: Azimut, núm. 55

ISBN: 978-84-96035-78-2

Nombre de Pàgines: 180

Nombre d'il·lustracions: 103

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Desembre del 2003

Compartir aquesta pàgina a:

El Bisaura

Rutes a peu i en BTT (Montesquiu, Santa Maria de Besora, Sant Quirze de Besora, Sora, Vidrà)

Montserrat Vilalta i Prat

Aquesta guia està pensada per descobrir el Bisaura tot caminant o en BTT. El cos de la guia consta d’un total de 15 itineraris per fer a peu i 13 rutes en BTT. En alguns casos trobareu alternatives que augmenten el ventall d’itineraris a seguir. D’aquesta manera també us podreu adaptar la sortida al vostre temps o a la vostra condició física, a les ganes que tingueu de caminar, etc. Hom pot fer més curta la caminada aproximant-se en vehicle al destí final, o enllaçant amb un altre recorregut ressenyat, o triant entre diferents opcions per a la tornada. En cada un dels itineraris hi ha una fitxa tècnica i una de descriptiva, així com un esquema del recorregut. Així mateix, hem afegit dues rutes per fer en vehicle motoritzat, que ens passejaran per la diversitat paisatgística del Bisaura. Algunes excursions es complementen amb notes sobre elements o curiositats remarcables que es troben al llarg del recorregut i s’acompanya amb una presentació de tipus geogràfic i històric de cada municipi. Us obrim, doncs, el Bisaura, tan natural, tan proper i tan desconegut alhora. Caminar o anar en bici pels camins ressenyats en aquest llibre és una respectuosa i pràctica forma de gaudir i conèixer la natura que ens envolta, sense malmetre-la. D’aquesta manera assolirem el gran objectiu d’aquest llibre, que és convidar-vos a conèixer el Bisaura mantenint sempre, i per damunt de tot, el més absolut respecte pel medi natural.

Montserrat Vilalta i Prat

Montserrat Vilalta i Prat (Torelló, Osona, 1968) té el seu primer contacte amb el Bisaura des de ben petita gràcies als vincles familiars, i és on resideix actualment. Llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, especialitat Geografia, i postgraduada en Economia i Medi Ambient, mostra un gran interès per l'anàlisi del territori i per la seva evolució. Una de les seves grans afeccions és preparar els viatges que posteriorment realitza per conèixer diferents cultures i paisatges, cercant sempre l'espectacle natural com a objectiu central.

Remarca que allò que li agrada de trepitjar el bosca i la muntanya, i que fins i tot l'emociona, és encantar-se a observar les flores, els líquens, les formes de la roca, els núvols i els colors; i sobretot assaborir els breus instants en què una guilla, una geneta o una família de perdius es deixen veure. Gaudeix observant la força, l'equilibri i la perfecció de la natura i manifesta que sent una profunda tristesa quan aquesta es veu alterada, sovint tan negativament, per l'acció antròpica.

És cofundadora de l'associació Amics del Bisaura, entitat sense ànim de lucre dedicada a la desoberta i la difusió dels valors d'aquest territori. Actualment treballa en l'àmbit del desenvolupament territorial del Bisaura.