El Bages en BTT

EXHAURIT

Preu: 13,40€

Col·lecció: Azimut, núm. 49

ISBN: 978-84-96035-58-4

Nombre de Pàgines: 192

Nombre d'il·lustracions: 88

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Juny del 2003

Compartir aquesta pàgina a:

L’objectiu d’aquest llibre de rutes és oferir un ventall de propostes per fer sortides en BTT per la comarca del Bages. Aquesta comarca, situada al centre mateix de Catalunya a mig camí entre la muntanya i el mar, ocupa uns 1.300 quilòmetres quadrats de la Depressió Central Catalana, a les conques del Llobregat i del Cardener. La perifèria està formada per les muntanyes de Montserrat i de Sant Llorenç del Munt, per la serra de Castelltallat, pels altiplans del Moianès i del Lluçanès, i per les carenes boscoses que marquen el límit amb les comarques veïnes d’Osona, el Berguedà, el Solsonès, la Segarra i l’Anoia. Els trajectes que presenta aquesta guia passen per paratges inaccessibles per a les altres “màquines” a motor. Tot plegat, quasi 800 km repartits en 18 recorreguts que, a banda de pedalar-los fent esport, esperem que siguin estímuls per conèixer la comarca a través dels seus paratges naturals i del patrimoni històric i monumental de què disposa.

Josep M. Ferrer i Alòs i Josep Ll. Jurado i Devant

 

Josep Lluís Juardo i Devant (Manresa, 1958) és mestre d'educació primària a Callús. Sempre atret per la muntanya, quan ha pogut, hi ha fet excursionisme i viatges: al Pirineu, a l'Àfrica (Kilimandjaro, volcans Virunga, massís de l'Hoggar) i a la Xina (muntanyes de Tianshan). Habitualment practica el ciclisme de muntanya i ha recorregut gran part del Bages, ha fet incursions a Espanya (a la Ruta de Santiago i a la Manxa) i el 1991 va formar part d'una expedició bgencia Transaustral, a la Patagònia i a la Terra del Foc. Actualment és membre de l a comissió organitzadora de la Marxa Selènika en BTT de Navarcles.

Josep M. Ferrer i Alòs (Navarcles, 1964) és llicenciat en informàtica. Treballa com informàtic i alhora porta la gerència de l'empresa familiar Faltex, SA. Una de les seves principals aficions des de joves és la pràctica del ciclisme en bicicleta de muntanya, activitat que combina amb la seva participació en diverses entitats navarclines, com el Bot de Sant Valentí, la comissió de festes, la Penya Ciclista, de la qual és secretari i la comissió organtizadora de la Marxa Selènika en BTT.