Deslliureu-nos de qualsevol mal

Memòries d’un malcontent

Josep Pitarch

Deslliureu-nos de qualsevol mal

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 13,70€

Col·lecció: Notes de color, núm. 86

ISBN: 978-84-9034-711-9

Nombre de Pàgines: 168

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Febrer del 2018

Compartir aquesta pàgina a:

Deslliureu-nos de qualsevol mal

Memòries d’un malcontent

Josep Pitarch

Premi Literari Sebastià Juan Arbó 2017

Antonio Boet Mari, conegut amb el sobrenom de Flores, va ser un destacat anarquista de la CNT de llarga trajectòria en la Barcelona dels anys vint i principis dels trenta del segle XX. Tot just esclatada la Guerra Civil, a petició d’una de les seves filles, es va desplaçar a Sant Carles de la Ràpita, població on s’instal·là definitivament. Va tenir una vida vibrant, plena d’aventures i anècdotes, que el portà a relacionar- se amb alguns dels personatges més destacats del moment i també a viure situacions límit.

A través d’aquesta novel·la, que barreja memòria històrica i narració, a partir de la trepidant figura de Flores, es repassen els principals esdeveniments ocorreguts a Catalunya des dels anys anteriors a la proclamació de la Segona República i fins poc temps abans de l’adveniment de la democràcia.

Josep Pitarch

Josep Pitarch López (la Ràpita, 1971) és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat Rovira i Virgili, i es declara un apassionat de la serralada del Montsià, el delta de l’Ebre i la badia dels Alfacs. A banda de nombrosos treballs sobre la Ràpita i el seu territori en revistes especialitzades i en actes de congressos, és autor dels llibres La colonització del delta de l’Ebre i la seva reglamentació en el darrer terç del segle XVIII (Institut d’Estudis Rapitencs), Les salines del delta de l’Ebre a la baixa edat mitjana (Columna Tresmall) i coautor del volum La guerra civil a la Ràpita (Institut d’Estudis Rapitencs). Recentment ha publicat la novel·la històrica Fills d’un somni perdut (Quorum Llibres) sobre la fundació de la nova població de Sant Carles de la Ràpita.

És activista cultural des de fa anys en diverses entitats d’àmbit local i comarcal. Ha participat en l’organització dels congressos internacionals sobre les ràbites islàmiques, sobre l’expulsió dels moriscos i en els actes del 9è centenari de la Ràpita, i ha presentat ponències i comunicacions en nombrosos congressos d’història i jornades.

Recull de premsa

Diari de Tarragona - 22/04/2018

Canal21 / Primera Columna - 07/02/2018