De les pedres en fan pans

21 indrets de turisme geominer de Catalunya

Ferran Climent, Josep Huguet, Josep M. Mata i Josep Polinario

De les pedres en fan pans

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 16,90€

Col·lecció: Azimut Turisme, núm. 26

ISBN: 978-84-9034-863-5

Nombre de Pàgines: 180

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Setembre del 2019

Compartir aquesta pàgina a:

De les pedres en fan pans

21 indrets de turisme geominer de Catalunya

Ferran Climent, Josep Huguet, Josep M. Mata i Josep Polinario

En aquest llibre trobareu els 21 indrets de més interès per al turisme geominer de Catalunya. L’acció humana sobre els minerals ha permès el seu aprofitament com a materials per a la construcció d’eines, habitatges, ornaments... o bé s’ha usat la força de l’aigua com a impulsora de molins, serradores o generadora d’energia. L’oferta de museus i centres d’interpretació sobre aquests temes és molt rica, i així, des d’Ulldecona fins a Cadaqués, de Cabdella a Gavà, passant per Montserrat, Cardona, Bellmunt del Priorat, Vimbodí, Olot i fins a la Massana (Andorra) i Illa (Rosselló), entre d’altres punts, podrem conèixer llocs paisatgísticament suggerents que alhora ens expliquen la història dels habitants que han hagut de picar pedra, literalment, per obtenir el pa.

Ferran Climent, Josep Huguet, Josep M. Mata i Josep Polinario

Ferran Climent i Costa (Lleida, 1977). És llicenciat en Geologia. Durant uns anys ha compatibilitzat la docència universitària amb l’activitat privada. Des del 2003 ha realitzat multitud de projectes referents a la gestió i divulgació del patrimoni geològic i miner. La seva trajectòria professional l’ha dut a especialitzar-se en el món dels Geoparcs Mundials de la Unesco.

Josep Huguet i Biosca (Manresa, 1951). Enginyer industrial i llicenciat en Història Contemporània. És autor de diversos treballs didàctics de ciències socials i d’assajos polítics, a més d’articulista habitual als diaris El Punt Avui i Regió7. És l’impulsor de nombroses guies de turisme cultural i de natura i de la col·lecció Barcelona Cosmopolis.

Josep Maria Mata Perelló (Lleida, 1942). És doctor en Ciències Geològiques, Magister Honoris Causa de la UPC i catedràtic d’universitat d’Investigació i Prospecció Minera. És president de diverses entitats científiques internacionals i de la Comissió Científica del Geoparc de la Catalunya Central. Assessora altres geoparcs al Pallars, a l’Aragó i a Guadalajara.

Josep Polinario Farràs (Manresa, 1992). És graduat en Història i compta amb un màster en Gestió Cultural. Ha participat en diversos projectes de divulgació cultural com a programador i gestor de xarxes socials. Actualment treballa en l’àmbit de la gestió i del turisme cultural i és coautor, entre d’altres, dels Plans Estratègics de Turisme de Castellbell i el Vilar i de Callús.