Dansa tradicional catalana

Elements per a una aproximació a la seva formació

Pompili Massa i Pujol

Dansa tradicional catalana

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 13,90€

Col·lecció: El Tinter, núm. 146

ISBN: 978-84-9034-699-0

Nombre de Pàgines: 168

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Març del 2018

Compartir aquesta pàgina a:

Dansa tradicional catalana

Elements per a una aproximació a la seva formació

Pompili Massa i Pujol

En aquest llibre hi trobareu una aproximació a la formació de la nostra dansa tradicional. Us proposa respostes a la formació dels gèneres (ball pla, espanyolet, sardana...), a l’organització del ball (dels joglars al ball vuitcentista), a la influència de l’Església (Corpus, balls de gitanes, balls de cascavells...) o del pensament de sant Agustí, a la comprensió del doble sentit de les lletres que acompanyen els balls (La Marieta cistellera, A la sombra d’una alzina...), i també fa un repàs al llegendari relacionat amb la dansa tradicional (el príncep negre i la princesa dels reis de Mallorca, el ball de plaça de la Maria Parés, Toquen a córrer, Xixanet!...). L’obra parteix de la base de la dificultat de conèixer la formació de cada ball, ja que es tracta d’un tema evidentment complex i sense resposta definitiva i absoluta, però pretén començar el camí de la reflexió i l’assaig.

Pompili Massa i Pujol

Pompili Massa i Pujol (Premià de Mar, 1958) és mestre d'Educació Musical a Mataró. És graduat en Dansa Escolar i màster en Artteràpia. Entra en contacte amb la dansa tradicional de la mà de Joan Serra el 1973 i posteriorment es realitza com a dansaire a diferents esbarts. Ha estat membre del Grup d'Estudis Carola i col·laborador entre d'altres de l'Obra del Ballet Popular, la Roda d'Esbarts Catalònia o l'Agrupament d'Esbarts Dansaires on actualment forma part de la Comissió Pistatxo.
Ha participat en la recuperació i restitució de balls tradicionals catalans, especialment de la comarca del Maresme. És autor de diversos articles i obres relacionats amb la dansa tradicional catalana i el 2006 obté el Premi Joan Amades de Cultura Popular per l'obra El ball de plaça a la Costa de Llevant.

 

Recull de premsa

Ajuntament de Sant Celoni - octubre del 2018

Tornaveu - 26/04/2018

Enderrock - 17/04/2018

Blog Els gustos reunits - 02/04/2018

Racó català - 20/03/2018