Cuines de Vilanova

Pere Tapias

Cuines de Vilanova

Afegir al cistell

Preu: 9,30€

Col·lecció: El Cullerot, núm. 20

ISBN: 978-84-96035-26-3

Nombre de Pàgines: 104

Mides: 16,5 x 23,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Febrer del 2003

Compartir aquesta pàgina a:

Cuines de Vilanova

Pere Tapias

Cuines de Vilanova descriu el paisatge gastronòmic d’aquesta vila del Garraf, un indret de platges llargues i amb molta sorra, de gent amarada d’un sentiment festiu i integrador. La lectura amable, entretinguda i amena que ens ofereix comporta la irresistible temptació de posar en pràctica els suquets, els aperitius i ranxos ràpids que l’autor ens va glossant, o bé entestar-nos en plats més complexos i refinats. Aquesta nova aportació d’en Pere Tapias és, sens dubte, una contribució inestimable al món de la gastronomia, però també al de la cultura en general, perquè, no ho oblidem, la cuina forma part d’un territori i de la seva cultura, i en aquest cas, d’una ciutat els habitants de la qual tenen una capacitat extraordinària per cuinar i fer trobades al voltant d’un àpat i, alhora, transmetre el receptari popular de generació en generació

Editat per: Josep A. Sánchez

Pere Tapias

Pere Tapias va néixer a Vilanova i la Geltrú, vila en què cursà els estudis primaris i el batxillerat per passar, després a la Universitat de Barcelona, on es llicencià en Dret. 

Com a cantant ha editat sis elapés i dos discs compactes i ha fet recitals arreu dels Països Catalans. També ha treballat en ràdio i televisió: a Ràdio 4 va fer, durant cinc anys, el programa Afamats; a TVE Sant Cugat, el programa d'entreteniment Què Vol Veure i Menjar i Beure, i actualment és realitzador del conegut Tapias Variades de Catalunya Ràdio. 

Pel que fa la seva obra impresa, ha editat Barques i fogons (El Mèdol, Tarragona), i Cap enllà navegàvem (Cep i Nansa, Vilanova i la Geltrú), Plats de festa (Comlumna, Barcelona), El plar d'aprimar-se, amb la cuinera Maite Nolla (Columna, Barcelona). També ha fet col·laboracions en les revstes Descobrir Catalunya i Descobrir cuina, així com diversos articles d'opinió en el diari Avui. 

Sempre s'ha considerat un vilanoví de soca-rel, sentiment que l'ha portat a exercir, en l'actualitat, de defensor de la ciutadania de Vilanova i la Geltrú. 

Josep A. Sánchez, nascut a Vilanova i la Geltrú, és enginyer tècnic industrial i enginyer en organització industrial, per la Universitat Politècnica de Vilanova i la Geltrú. Gran aficionat a la gastronomia, ha dut a terme diversos tallers de cuina a la Universitat i al Col·legi d'Enginyers Tècnics de Vilanova.