Contes d'un filòsof i Contes de glòria i d'infern

Diego Ruiz

Contes d'un filòsof i Contes de glòria i d'infern

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 16,80€

Col·lecció: Biblioteca de Tots colors, núm. 3

ISBN: 978-84-9791-406-2

Nombre de Pàgines: 224

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Gener del 2009

Compartir aquesta pàgina a:

Contes d'un filòsof i Contes de glòria i d'infern

Diego Ruiz

A Contes d’un filòsof i Contes de glòria i d’infern, publicats els anys 1908 i 1911 respectivament, d’una gran originalitat en el context de la literatura catalana del temps, la influència perceptible d’Edgar A. Poe, Guy de Maupassant i Villiers de l’Isle- Adam imprimeix caràcter a unes narracions que circulen pels marges del misteri i el sobrenatural. La voluntat provocadora arriba als màxims nivells en els contes d’inspiració bíblica, agosarades versions de passatges i personatges del Nou Testament, i en els que s’ocupen de la bogeria, en què aprofita l’experiència com a psiquiatra de mentalitat i pràctica molt avançades per al seu temps.

Diego Ruiz

Nascut a Màlaga l’any 1881, va connectar amb els sectors més radicals del Modernisme català, a Barcelona i a Girona. Psiquiatre, filòsof d’arrel nietzschiana, va elaborar un sistema filosòfic propi. Després de dues dècades de residència a Itàlia i a Alemanya, va tornar a Barcelona durant la Segona República i l’any 1939 es va exiliar a Tolosa de Llenguadoc. Escriptor en llengües diverses, dels seus llibres en català destaquen, a més de les narracions que publiquem, el recull d’articles ideològics Del poeta civil i el cavaller i Missatge a Macià. La seva personalitat, molt controvertida, va servir de base per a la famosa novel·la de Prudenci Bertrana Jo!, memòries d’un metge filòsof.

Recull de premsa

De Diego Ruiz (blog A sol colgant)

Cossetània reedita els relats perversos i irreverents del psiquiatre Diego Ruiz (Eva Vàzquez / Vilaweb)

Un personatge obscur i enigmàtic per desconegut (Lluís Bonada / setmanari El Temps)

Cossetània recupera l’escriptor Diego Ruiz, exponent del segon Modernisme literari català (Sala de premsa de Cossetània)