Constantí

Afegir al cistell

Preu: 7,81€

Col·lecció: La Creu de Terme, núm. 10

ISBN: 978-84-89890-90-9

Nombre de Pàgines: 96

Nombre d'il·lustracions: 89

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Gener del 2001

Compartir aquesta pàgina a:

Aquest llibre us parla sobre la vila i el terme de Constantí. De l’origen romà com a vil•la rústega de Tàrraco fins a la gran transformació social i econòmica experimentada en les dècades de la industrialització del Camp de Tarragona en el darrer terç del segle XX. Les festes, les tradicions, els serveis i les comunicacions d’un poble que conserva importants exemples de l’obra de Jujol i que destaca per allotjar el Mausoleu Constantinià de Centcelles, un dels monuments romans conservats més importants dels països Catalans i de la península Ibèrica, amb mosaics d’excepcional valor.

Montserrat Duch i Anna M. Giné

Montserrat Duch i Plana (Tarragona, 1959) és doctora en Història per la Universitat de Barcelona i professora titular de la URV. Les seves línies d'investigació se sentren en la història de les dones i dels treballadors, i també la història local a l'entorn de la II República, la Guerra Civil i el Franquisme. Ha publicat nombrosos articles i els llibres Reus i el Baix Camp durant la II República (1989); La Cooperativa Obrera Tarraconense, Consum, treball i lleure, 1904-1965 (1993); República, reforma i crisis. El Camp de Tarragona (1931-1936) i Reus sota el Franquisme (1996). Ha estat guanyadora de la Beca de Recerca de Josep M. Prous i Vila (1992). Ha col·laborat en diverses publicacions especialitzades, com l'Avenç. És membre de l'Asociación de Historia Contemporánea i de l'Asociación de la Historia Social.

Anna Maria Giné Furné (Sarral, 1953) féu l'accés a la Universitat per a majors de 25 anys el 1982 i ha cursat estudis de Geografia i Història a la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i  Virgili. Nascuda a la Conca de Barberà, per motius de treball la seva família s'establí a Vilallonga del Camp (Tarragonès), on hi residí fins el 1973, any en què va contraure matrimoni amb un constantinec. S'interessà ben aviat per l'activitat cultural i esportiva del poble, i col·labora en les publicacions del Centre d'Estudis de la vila. Actualment és mestressa de casa, tot i que coneix de primera mà tot el procés de canvi de constantí ja que ha participat en la confecció dels censos de població i del padró d'habitants realitzats des del 1975.