Conca de Barberà

17 excursions a peu

Josep Insa Montava

Conca de Barberà

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 12,30€

Col·lecció: Azimut Comarcal, Sèrie A peu, núm. 7

ISBN: 978-84-15403-57-9

Nombre de Pàgines: 120

Nombre d'il·lustracions: 59

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Febrer del 2012

Compartir aquesta pàgina a:

Conca de Barberà

17 excursions a peu

Josep Insa Montava

Al llarg d’aquests 17 itineraris, pensats per fer-los a peu, podrem recórrer els llocs més escaients de la Conca de Barberà; això no vol dir que hi siguin tots, però l’autor sí que ha procurat que passessin pels principals llogarrets. Tant els més propers a Montblanc, capital comarcal, com els de l’entorn de Santa Coloma de Queralt, capitaleta de la subcomarca de la Baixa Segarra, amb una bellesa diferent de la zona anterior, tant pel paisatge com per les pedres velles (restes de castells, esglésies romàniques, pobles petits, alguns masos) i, és clar, per les panoràmiques que s’albiren des de llogarrets com Aguiló, el Montclar, Queralt, etc., i que són el bres de la capçalera del riu Gaià.

Josep Insa Montava

Josep Insa (Poblenou, Barcelona, 1938), des dels tres anys viu a Valls. Entusiasta dels esports individuals, ha practicat l’escalada, l’alpinisme i l’esquí de muntanya i de fons. Això l’ha portat a conèixer i a recórrer diferents serralades en diversos continents, i a interessar-se per l’estudi de les cultures, de l’arqueologia i de l’etnografia. L’atletisme de gran fons fou un complement de la seva activitat esportiva. Amb l’aparició de la bicicleta de muntanya, va descobrir una nova modalitat de fer excursions, per les nostres contrades i per altres països. Entre els anys 1997 i 2001 publicà una trilogia de rutes en BTT per les comarques tarragonines: De la muntanya al mar, amb itineraris per la Conca de Barberà, l’Alt Camp i el Tarragonès; De les Muntanyes de Prades a l’Ebre, pel Baix Camp, el Priorat, la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre; i Per les Terres de l’Ebre. El 2002 apareixia la seva obra Per la Franja en BTT; el 2003, L’Urgell. 12 itineraris en BTT, a peu o a cavall. El 2004, Les Garrigues. 14 itineraris en BTT, a peu o a cavall. I el 2088, Volta a Catalunya en BTT.

Recull de premsa

Josep Insa: "Des de l'any 1932, en què va sortir l'última guia de Palau i Dulcet, no s'havia publicat cap guia d'excursions per la Conca de Barberà" (Sala de premsa de Cossetània)