Ciutat Vella

La Barceloneta • El Gòtic • El Raval • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Antoni Capilla i Frederic Camallonga

Ciutat Vella

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 13,90€

Col·lecció: Barcelona barri a barri, núm. 10

ISBN: 978-84-9034-259-6

Nombre de Pàgines: 120

Nombre d'il·lustracions: 112

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Octubre del 2014

Compartir aquesta pàgina a:

Ciutat Vella

La Barceloneta • El Gòtic • El Raval • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Antoni Capilla i Frederic Camallonga

El districte de CIUTAT VELLA es correspon en bona part amb la Barcelona primigènia, la ciutat que fins a mitjan segle XIX vivia reclosa dins les muralles medievals custodiada per la imponent fortalesa de la Ciutadella. El Gòtic és el centre històric de la capital catalana, fundada en temps de l’emperador August al voltant d’on ara hi ha la plaça de Sant Jaume. Una ciutat que, de mica, en mica, es va estendre fins a la Rambla, el mar i l’actual plaça de Catalunya, multiplicant la seva superfície llevant i ponent. A llevant amb el barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, les bòries medievals nascudes extramurs a partir del segle XI. I a ponent, amb el Raval, el territori que va guanyar la ciutat amb la construcció de la muralla del segle XIV. Un cas a banda és la Barceloneta, un barri mariner creat el segle XVIII en terres guanyades al mar.

Fotografia de: Frederic Camallonga

Antoni Capilla i Frederic Camallonga

Antoni Capilla (1964) ha treballat a El Noticiario Universal, Diari de Barcelona i El Periódico. És autor dels llibres ‘Orígenes del cine: Estados Unidos’ (2007), ‘Ruta del Modernisme’ (2004), ‘Barcelona sana’ (2006), ‘Telemanía, las 500 mejores series de nuestra vida’ (1999) i ‘La premsa de sorra, les publicacions obreres clandestines a la Catalunya de la postguerra’ (1994).

Frederic Camallonga (1965) ha treballat a la revista Ajoblanco i al Diari de Barcelona. Especialitzat en arquitectura i paisatge, és autor gràfic de les col·leccions ‘Mirall de Catalunya: Barcelona, Lleida, Girona’ (2005-2007), i ‘Picture Guidebooks: Toledo, Madrid, Valencia, Barcelona, La Coruña i Santiago’ (2001-2004), entre d'altres.

Recull de premsa

Revista TravelPort - març de 2015

Curiosa Barcelona - 18/03/2015

Premsa

Dossier de premsa