Camp definitiu

Diari d’un exiliat al Barcarès

Josep Rubió i Cabeceran. Edició a cura d’Elisenda Barbé i Pou

Camp definitiu

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 12,50€

Col·lecció: El Tinter, núm. 112

ISBN: 978-84-9791-766-7

Nombre de Pàgines: 144

Nombre d'il·lustracions: 14

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Novembre del 2010

Compartir aquesta pàgina a:

Camp definitiu

Diari d’un exiliat al Barcarès

Josep Rubió i Cabeceran. Edició a cura d’Elisenda Barbé i Pou

Camp definitiu és el diari escrit per l’exiliat Josep Rubió durant el seu internament al camp de concentració francès del Barcarès, l’any 1939, després de la guerra civil espanyola. Ens ofereix un retrat insòlit i apassionant de la seva vida quotidiana al camp, i descriu amb tot luxe de detalls els espais, els companys i les rutines diàries del centre d’internament. És una eina excepcional per acostar-nos a la cara més humana i personal dels camps de concentració de l’exili francès.

Editat per: Elisenda Barbé i Pou

Josep Rubió i Cabeceran. Edició a cura d’Elisenda Barbé i Pou

Josep Rubió i Cabeceran (Bellcaire d’Urgell, 1905 - Olesa de Montserrat, 1987) fou enginyer superior agrònom. Militant del PSUC i soldat de l’Exèrcit Republicà, el febrer del 1939 es veié obligat a exiliar-se a França davant l’avançament de les tropes franquistes sobre territori català. Allí fou reclòs als camps de concentració de Prats de Molló, els Banys d’Arles i finalment el Barcarès, on escriví el diari Camp definitiu. Després de setze anys d’exili a França, va retornar a Catalunya l’any 1955. Elisenda Barbé i Pou (La Garriga, 1984) és historiadora i investigadora predoctoral FPU del Centre d’Estudis Històrics Internacionals de la Universitat de Barcelona. Els seus camps de recerca són l’exili republicà de 1939, així com les migracions econòmiques que es produïren durant el franquisme. Ha publicat diverses obres d’història local, així com articles en revistes especialitzades i publicacions col·lectives.

Recull de premsa

Elisenda Barbé: "Josep Rubió, amb "Camp definitiu", va aconseguir crear un món paral·lel dins les filferrades" (Sala de premsa de Cossetània)

Elisenda Barbé, de La Garriga, edita el diari d'un exiliat de la Guerra Civil (Helena Masó / diari El 9 Nou)