Begues

Afegir al cistell

Preu: 8,86€

Col·lecció: La Creu de Terme, núm. 14

ISBN: 978-84-95684-04-2

Nombre de Pàgines: 120

Nombre d'il·lustracions: 75

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Abril del 2001

Compartir aquesta pàgina a:

Aquest llibre és un recull de la història de Begues des de l’edat antiga fins a l’actualitat, en un sentit ampli. És un recorregut a través de les èpoques històriques i dels seus processos, fins arribar al naixement del nou Begues que formaria el seu nucli urbà, a diferència del que es produeix generalment, lluny del nucli inicial. La història de Begues està totalment vinculada a la terra. Fins al segle XVIII el poble va tenir una certa rellevància pel fet de formar part de l’antic camí reial, però, a causa de les noves vies de comunicació, va quedar fora de procés d’industrialització, tot i formar part de la comarca del Baix Llobregat. Actualment és un poble molt dinàmic, amb molts projectes de futur i amb un creixement demogràfic important.

Conxita Solans i M. Rosa Bondia

Conxita Solans Roda, nascuda a VInaròs (Castelló), és llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Membre de la junta del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, d'Espai de Recerca de Molins de Rei i del Centre d'Estudis Beguetans. Ha publicat el llibre 75è aniversari del CF Begues, i diversos articles a la revista Materials del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat i a la revista L'Espai de Molins de Rei.

M. Rosa Bondia Domper, nascuada a Barcelona, és llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Presidenta del Centre d'Estudis Beguetans. Va ser regidora de Cultura i Ensenyament de l'Ajuntament de Begues des de 1995 fins a 1999. Les dues historiadores autores d'aquest llibre van publicat l'any 1994. Terra i homes a Begues, amb motiu de la celebració del mil·lenari del poble, i el 1997 el catàleg de l'exposició Begues Noucentista, organitzada pel Centre d'Estudis Beguetans. Així mateix, han col·laborat amb diversos articles a la revista L'Aixermada del mateix centre. Recentment han publicat el llibre 50è aniversari de la Societat de Caçadors de Begues. Des de l'any 1992 estan estudiant els arxius històrics de Begues i, actualment, duen a terme un treball de recerca sobre les dones durant l'Antic Règim a Begues, que es publicarà en una obra col·lectiva coordinada per la doctora Cristina Borderies, de la Universitat de Barcelona.