Barbamecs

XX Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla de Mar

Yannick Garcia Porres

Barbamecs

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 11,90€

Col·lecció: Notes de color, núm. 50

ISBN: 978-84-15456-34-6

Nombre de Pàgines: 120

Mides: 15 x 23,3

Enquadernació: en rústica

Data primera edició: Abril del 2012

Compartir aquesta pàgina a:

Barbamecs

XX Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla de Mar

Yannick Garcia Porres

Un home va a sopar a casa sa germana amb un missatge a la butxaca. Un fill reclama un sacrifici que els seus pares potser no estan disposats a fer. Algunes paraules i alguns gestos, quan cauen a sobre, aixafen. De vegades la màgia és l’últim consol en un món cada cop més gris. Una dona explora les fronteres i les arestes del desig mentre els altres la contemplen sense entendre res. Un home decideix que li queda una cosa per fer, al preu que sigui. Tres persones es busquen i es defugen com si fos l’única manera d’estimar-se. I, finalment, dos germans escapçats fan mans i mànigues per completar-se. Tots els personatges d’aquest recull són uns barbamecs. Encara no els punteja la barba i ja creuen ser els amos del carxofar. Tenen respostes per a tot. Trepitgen amb força. T’aguanten la mirada. Veurem com aquests imberbes lluiten contra les seues perpètues adolescències, però no sabrem de quina pasta estan fets fins que els toqui posar seny de debò. En aquests relats, Yannick Garcia atorga veu literària a personatges que no passen d’eterns secundaris. Afirmen tenir el mateix dret d’arriscar-se, d’equivocar-se i d’aprendre’n, com tothom, ben poca cosa.

Yannick Garcia Porres

Yannick Garcia Porres (Amposta, 1979) ha rebut el Premi de Poesia Gabriel Ferrater (2003) pel seu recull poètic De dalt i de baix i ha col·laborat en l’antologia de poesia ebrenca Terres d’aigua. Poemari de les Terres de l’Ebre. Ha participat en diversos recitals poètics. Alguns poemes seus han estat musicats per cantautors com Jesús Fusté o Albert Reverter (d’Albert i la Banda dels 13) i ha col·laborat en espectacles poeticomusicals amb Mariona Sagarra. També ha publicat en revistes literàries i participa en la tertúlia sobre llibres del programa Cabaret elèctric d’iCat.fm. De professió és intèrpret de conferència per a institucions, empreses i mitjans de comunicació, traductor i corrector per a diverses editorials, i anteriorment va exercir la docència universitària de la interpretació a la Facultat de Traducció de la Universitat Pompeu Fabra. Ha traduït assajos, novel·les i obres de divulgació. En l’àmbit creatiu, s’ha format en escriptura teatral a l’Obrador de la Sala Beckett i en creació literària a la Universitat Pompeu Fabra. Barbamecs, recull de relats que ha obtingut el Premi Vila de l’Ametlla de Mar (2012), és la seva primera obra narrativa.

Recull de premsa

"Barbamecs". El plaer de veure's sorprès (Raquel Estrada Roig / blog La mullena)

L'ampostí Yannick Garcia guanya el XX Premi de Narrativa Vila de l'Ametlla de Mar amb "Barbamecs" (Sala de premsa de Cossetània)

Yannick Garcia Porres rep el Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla de Mar (CanalTe.cat)

Jordi Carrión: "cada conte del llibre "Barbamecs" troba la seva estructura i la seva veu per diferenciar-se dels altres" (Sala de premsa de Cossetània)

"Barbamecs" aplega relats amb personatges peculiars que reflecteixen les conductes humanes més comunes (Sala de premsa de Cossetània)

El programa Cabaret elèctric, d'Icat Fm, parla sobre "Barbamecs"

Barbamecs, de Yannick Garcia (Emigdi Subirats / blog Lletres ebrenques)

Barbamecs, de Yannick Garcia (Jesús M. Tibau / blog Tens un racó dalt del món)

Presentació del llibre Barbamecs, de Yannick Garcia, a la biblioteca Tortosa (Blog de la Biblioteca Marcel·lí Domingo)

Set motius per llegir Barbamecs, de Yannick Garcia (Manel Ollé / revista Paper de vidre)

Yannick Garcia (Programa "L'última troballa" / XTVL)

Entrevista a Yannick Garcia (Jesús Cartañà / revista Butxaca)

Barbamecs (Gemma Casamajó / revista Time Out)