Banys de natura

Murmuris de les estacions

Vicent Pellicer Ollés

Banys de natura

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 10,90€

Col·lecció: Narrativa, núm. 98

ISBN: 978-84-9034-884-0

Nombre de Pàgines: 96

Mides: 13 x 21 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Novembre del 2019

Compartir aquesta pàgina a:

Banys de natura

Murmuris de les estacions

Vicent Pellicer Ollés

«Vicent és un bon coneixedor del Port, i una persona que sap adonar-se’n i valorar la bellesa de les coses. De les grans, de les que tenen nom i àmplia presència, com les roques de Benet. Però també, i molt particularment, de les més xicotetes, les que de vegades, tot i tindre-les a la vora, ens podrien arribar a passar del tot desapercebudes. Què sé jo? El brunzir d’un eixam d’abelles, cap al migdia, d’un dia clar i ras del mes de març. El voleguer de les alades i els aladons, als primers raigs de sol, després d’una bona assaonada, un matí fresc del mes d’octubre. O fernos adonar del xoquejar d’una merla per un ribàs entre les solrames d’un garrofer mig emboscades d’arítjols i d’edreres. O el xitejar d’un vol de tords acabats d’arribar de terres llunyanes acabussats a l’ullastrar i delerosos d’omplir- se el pap amb olivons. O els mateixos brins del safrà acabats d’esclatar, entre fenassos i esbarzers a la vora del marge.

Vicent Pellicer és —a banda de la seua dedicació al món dels llibres— mestre i escriptor. Poeta, rapsode, fotògraf, i un atent observador de les múltiples manifestacions de la natura. I de tota la sorprenent diversitat, de les belleses, que ens ofereix el nostre món.

Algunes de les coses que l’interessen no es troben a peu de carretera, ni a la vora dels camins, Vicent sap anar a cercar-les, allà on s’estan, ni que estiguin amagades, i hi dedica enormes dosis d’il·lusió i de treball. Voldria remarcar també, a més de l’esforç que hi esmerça, la seua constància a assolir els objectius que es proposa.»

(Del pròleg de Manel Ollé i Albiol)

Vicent Pellicer Ollés

Vicent Pellicer Ollés (Valdealgorfa, Baix Aragó, 1956) viu a Jesús (Baix Ebre) des dels 9 anys. Professor de català per a adults, fotògraf i escriptor, les obres del qual reflecteixen la bellesa i els valors naturals i paisatgístics de les Terres de l’Ebre. Actualment és, de fet, l’autor que recull més obres al voltant de l’encís captivador d’aquestes magnífiques terres ebrenques.

El 1988 guanyà el primer accèssit del Premi Enric Bayerri de contes (Jesús) per Obra literària, Jesús-Catalònia (1984-1989). És autor de Les fonts del Port (1999), Contalles del Port (2000), A peu pel massís del Port (2000), Endevineu els ocells (2002), Caminades pel massís del Port (2002), Paisatges de l’Ebre: el Delta i el Port (2004), El massís del Port, de font en font (2006), Guia de les Terres de l’Ebre (Premi Jordi Cartanyà de Turisme, 2007), El massís del Port: el plaer de l’aventura (2007), Port endins (2009), Terres de l’Ebre: vida i colors (2010), Baix Ebre, 17 itineraris a peu (2011), El mas de la Franqueta (2012), El massís del Port: bellesa insòlita (2013), Diari de natura (2016), amb què va guanyar el Premi de Narrativa Joan Cid i Mulet l’any 2016, i Terres de l’Ebre i Matarranya encisadores (2016). També ha col·laborat en diverses antologies.