L'Argentera... quan anàvem amb avarques

Solatges de memòria

Josep Mèlich

L'Argentera... quan anàvem amb avarques

EXHAURIT

Preu: 18,00€

Col·lecció: El Tinter, núm. 41

ISBN: 978-84-96035-60-7

Nombre de Pàgines: 392

Nombre d'il·lustracions: 157

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Juliol del 2003

Compartir aquesta pàgina a:

L'Argentera... quan anàvem amb avarques

Solatges de memòria

Josep Mèlich

Aquest llibre parla de l’Argentera (Baix Camp) de mitjan segle XX a través de les vivències del seu autor. Josep Mèlich presenta un llibre de memòries sobre la seva infantesa i primers anys de joventut a l’Argentera, que li serveix per a descriure uns paratges i un estil de vida que avui gairebé ja han desaparegut. Parla de les famílies que hi vivien i de la seva procedència, de les cases, dels oficis i de les eines que s’utilitzaven, de les festes, del terme, de l’escola, dels estiuejants, de les expressions i de la parla pròpia del poble… L’Argentera... quan anàvem amb avarques és un llibre autobiogràfic de lectura atractiva, amb un llenguatge ric i ple de sentit de l’humor, on veurem reflectida la vida a pagès a la Catalunya de finals de la dècada dels quaranta, quan les espardenyes —avarques, a l’Argentera— encara eren el calçat més usat.

Josep Mèlich

Josep Mèlich i Garcia va néixer a l'Argentera (Baix Camp) l'any 1946 i fa trenta anys que és flequer a Calafell (Baix Penedès) després d'una parada de cinc anys a Vilanova i la Geltrú (Garraf), on va cursar estudis de belles arts i d'enginyeria tècnica (això últim no li ha servit per a res). Autodidacte i tastaolletes de la cultura i l'art. Dibuixa, pinta, escriu i treballa activament en el món del teatre. Ha escrit obres dramàtiques: L'anella negra, Guimerama i Talió de fons. Amb aquesta última va obtenir el I Premi del Memorial Santos Antolí de texts teatrals l'any 1999 i el premi de munttatges Germans Salvador. També ha de publicar, aviat, un recull de poesia: Eros hi era. I, finalment, aquest llibre que teniu a les mans, L'Argentera... quan anàvem amb avarques

Col·labora periòdicament en el setmanari 3 de 8 i el Diari Baix Penedès, d'àmbit comercial. Dirigeix un grup de teatre no professional, La K-Mama, que fa representacions arreu de Catalunya. Ha fet televisió, ràdio i muntatge d'espectacles a l'aire lliure. Però ell sempre diu que el seu hobby és fer pa.