Arbres monumentals

290 monuments amb arrels del Baix Empordà

Lluís Madrenas i Bahí

Arbres monumentals

Afegir al cistell

Preu: 14,00€

Col·lecció: Baix Empordà, núm. 1

ISBN: 978-84-88144-06-5

Nombre de Pàgines: 264

Nombre d'il·lustracions: 97

Mides: 14 x 21 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Novembre del 2004

Compartir aquesta pàgina a:

Arbres monumentals

290 monuments amb arrels del Baix Empordà

Lluís Madrenas i Bahí

Aquesta és una guia dels arbres monumentals del Baix Empordà. Aquestes terres són eminentment planes; com a massissos d’una certa rellevància, cal destacar el massís de les Gavarres i el massís de l’Ardenya i les muntanyes de Begur, que són una prolongació de les Gavarres. En aquests massissos, s’hi concentra la major part de la massa forestal de la comarca. Quasi al bell mig de la plana, s’alça el massís del Montgrí de gran interès botànic però mancat de grans boscos. La fèrtil plana està regada principalment pels rius Ter i Daró, de manera que les seves ribes gaudeixen d’una important població de bosc de ribera. Els petits turonets de més difícil conreu són aprofitats per a la plantació d’arbres fruiters de secà. Tots els arbres d’aquestes terres que per les seves característiques poden ser considerats monumentals han estat observats, estudiats i ressenyats en aquesta guia. A les seves pàgines hi trobareu tota la informació de cadascun dels 290 arbres ressenyats (localització, fotografies, comentaris, suggeriments, anècdotes relacionades…).

Lluís Madrenas i Bahí

Lluís Madrena i Bahí va néixer a Ultramort el 1962 (Baix Empordà). Ha treballat de plaeta durant vint-i-vuit anys, però va haver de canviar la seva ocupació per problemes físics relacionats amb la professió; actualment, conjuntament amb la seva dona, regenta un restaurant. 

És un gran aficionat a la nautra i als arbres monumentals de Catalunya i sempre reconeix que el culpable d'aquesta gran afició fou el Sr. Francesc Masclans i Girvès (Barcelona, 1905-2000) i l'olivera grossa de can Llorà. El llibre que teniu a les mans és el resultat d'aquesta dedicació a la natura. 

És col·laborador de la Revista Gavarres i de les revistes locals La Llera del Ter i El Campanar. També és fotogràf i, conjuntament amb el Museu del Baix Ter Can Quintana, de Torrella de Montgrí, va organitzar una exposició fotogràfica relaciona amb l'inventari dels arbres monumentals d'aquest municipi.