Apel·les Mestres. Tradicions

Joan Armangué i Herrero

Apel·les Mestres. Tradicions

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 11,60€

Col·lecció: El Tinter, núm. 100

ISBN: 978-84-9791-569-4

Nombre de Pàgines: 104

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Novembre del 2009

Compartir aquesta pàgina a:

Apel·les Mestres. Tradicions

Joan Armangué i Herrero

L’any 1895 van aparèixer a Barcelona les Tradicions d’Apel·les Mestres, el primer llibre de prosa creativa del gran poeta. Dins del terreny del folklore, Mestres havia de recollir, també, unes Llegendes i tradicions del Montseny (1933). Amb les seves Tradicions, Apel·les Mestres s’insereix amb èxit al moviment intel·lectual del darrer terç del segle XIX que volia recuperar per a l’alta cultura el patrimoni literari popular en els seus diversos vessants. A diferència, però, dels seus predecessors, renuncia al caràcter erudit i reelabora lingüísticament els textos, tot enriquint-los amb una bona dosi d’ironia i de profunda habilitat literària.

Joan Armangué i Herrero

Apel·les Mestres (1854-1936) fou, al costat de Jacint Verdaguer, el principal poeta català del segle XIX. Barceloní de naixement, de ben jove desplegà a la capital un ambiciós ventall de projectes artístics. Tot i els seus deutes inicials envers la poesia castellana de tradició romàntica, a poc a poc se n’anà allunyant per tal d’obrir-se a influències literàries que arribaven d’enllà dels Pirineus, amb la qual cosa s’anticipà al moviment del Modernisme. Va privilegiar, ensems a l’activitat periodística i poètica, una obra gràfica que el dugué a col·laborar amb les principals revistes periòdiques. Amb la vellesa va haver de renunciar al dibuix, però reprengué la producció teatral, ara ja completament inserida en el Modernisme estètic.

Recull de premsa

Cossetània reedita les "Tradicions" d’Apel·les Mestres, un recull del folklore català menys recopilat (Sala de premsa de Cossetània)