Andreu Cortines Jaumot

Cooperativisme i llibertat nacional

Josep Edo Puertas

Andreu Cortines Jaumot

Afegir al cistell

Preu: 11,50€

Col·lecció: Cooperativistes Catalans, núm. 26

ISBN: 978-84-9034-300-5

Nombre de Pàgines: 112

Mides: 17 x 24

Enquadernació: Rústica

Data primera edició: Març del 2015

Compartir aquesta pàgina a:

Andreu Cortines Jaumot

Cooperativisme i llibertat nacional

Josep Edo Puertas

(Barcelona, 1909-1989) va néixer al barri de Sant Andreu de Palomar. Militant del Bloc Obrer i Camperol (BOC) i del Partit Obrer d’Unificació Marxista (POUM), va impulsar des de la Cooperativa l’Andreuenca la creació de la Unió de Joventuts Cooperatistes, de la qual fou president i director del seu òrgan de premsa, Tremp. En acabar la Guerra Civil, es va haver d’exiliar a França, on, en esclatar la Segona Guerra Mundial, es va incorporar a la xarxa d’evasió Vic-Martin, que ajudava refugiats a traspassar la frontera i subministrava avituallament a la Resistència. A Tolosa de Llenguadoc va fundar Acció Cooperatista Catalana i va ser director d’Impuls, el seu òrgan de propaganda. També fou president del Casal Català de París i col·laborador a l’exili del president Tarradellas. Impulsor i redactor de la Llei de cooperatives de Catalunya del 1983, va promoure la creació de les noves estructures del cooperativisme. Va ser president del Consell Superior de la Cooperació i de la Federació de Cooperatives de Consum. També fou director de la revista Cooperació Catalana i membre de la comissió que va negociar l’acord de compensació del patrimoni confiscat a les cooperatives.

Josep Edo Puertas

Josep Edo Puertas (Barcelona, 1944) és llicenciat en Ciències Econòmiques i Filologia Hebrea.
Ha cursat estudis de postgrau en economia industrial a la London School of Economics; en història antiga, a la Universitat Pompeu Fabra, i en economia cooperativa, a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Militant de l’esquerra clandestina durant la dictadura, va ser delegat del Sindicat Democràtic d’Estudiants de la Universitat de Barcelona, per la qual cosa fou expedientat i sancionat amb l’expulsió de la Universitat.
És professor d’Economia de l’Empresa a la Universistat de Barcelona i a la UAB, i d’Economia Pública a l’ESADE i a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

 

Recull de premsa

Cooperació catalana - desembre del 2016

L'opinió Andreuenca - 24/11/2016

La Veu - 15/11/2015

El Digital de Barcelona - 07/04/2015