Altafulla

EXHAURIT

Preu: 8,86€

Col·lecció: La Creu de Terme, núm. 17

ISBN: 978-84-95684-21-9

Nombre de Pàgines: 112

Nombre d'il·lustracions: 49

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Setembre del 2001

Compartir aquesta pàgina a:

Altafulla és una vila també rica, bibliogràficament parlant, prou ben estudiada en els seus diversos períodes i aspectes. Ara han estat refosos dins d’un volum unitari, completant-ne llacunes i sense exhaurir-ne el tema. Aquest llibre —que tant va adreçat al lector curiós com al turista lletrat i, sobretot, als propis altafullencs— obre i suggereix noves línies a futurs investigadors. També vol ser una bona companyia per a qui s’hi vulgui perdre.

Maria Porter i Moix, Francesc Blanc Canyelles i Joan Carnicer Torrent

Maria Porter i Moix (Barcelona, 1926) és llicenciada en Lletres (Història) i diplomada en Arqueologia Hispànica. Ha treballat 30 anys al complex llibreter Porter Llibres i 13 anys al Servei de Biblioteques de la Generalitat, com a cap de la Unitat de Patrimoni Bibliogràfic. Dedicada al món de l'excursionisme, ha publicat Arqueologia per a excursionistes i Art romànic per a excursionistes. També és autora del catàleg de l'exposició Aureum Opus de llibres catalans il·lustrats; ha col·laborat en La volta en carro a Catalunya i en revistes i periòdics, com Serra d'Or i Avui, amb articles sobre teatre i els centres d'interès esmentats. A Montblanc col·labora en el butlletí dels Amics de la Vila amb articles d'interès local. 

Francesc Blanc Canyelles (Altafulla, 1954) pertany a una família de vocació municipalista: n'és el sisè representant. Regidor a l'oposició (1983-1994) i ara, a l'equip de govern, com a responsable de Cultura i d'Hisenda. Laboralment, primer seguí la granja i la botiga familiars; des de fa 21 cursos, fa clases de literatura i llengua catalanes, sempre a l'Institut Eugeni d'Ors, de Vilafranca del Penedès, on ha arrelat també com a col·laborador del setmanari El 5 de Vuit i de Ràdio Vilafranca. Ha publicat una biografia de Milà i Fontanals i ha compartit l'edició i pròlet del recull d'articles d'Antoni Sabaté Mill. El 1999 publica Mozaik multilingue minim, on desplega el projecte POFUE d'ortografia única europea. Als Estudis Altafullencs ha publicat dos articles d'història de les institucions escolars d'Altafulla i una extensa monografia del període republicà i de la guerra civil. 

Joan Carnicer Torrent (Tànger, Marroc, 1955) és un dinamitzador que ha estat present en el nucli fundacional de nou entitats. Professionalment és administratiu; fou regidor a l'oposició (1979-83); ha col·laborat amb cròniques i articles d'opinió a la premsa (Diari de Tarragona, El 5 de Vuit, Catalunya Sud...) i setmanalment, durant els tres anys inicials a la revista satírica El Triangle. Ha publicat poesia i la novel·la eròtica Si no ets moro, pitjor per a tu -arribà a la final de La Sonrisa Vertical-, Embolica que fa fort!, amb l'humorista gràfic Napi, i l'obra de teatre breu T'hauria volgut mort al cementiri (finalista a l'Enriqueta Arimany).  Ets i uts del Pilar de 8, articles d'història  als Estudis Altafullencs i La Tartana: també Altafulla. De portes endins i Altafulla De portes enfora (en col·laboració), amb fotografies de Josep Borrell, i el text del llibre fotogràfic Altafulla, abans i ara.