Àlbum Narcís Oller

A cura de: Roger Roig César

Àlbum Narcís Oller

Afegir al cistell

Preu: 14,70€

Col·lecció: Biblioteca Narcís Oller, núm. 6

ISBN: 978-84-9791-781-0

Nombre de Pàgines: 208

Nombre d'il·lustracions: 179

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Novembre del 2010

Compartir aquesta pàgina a:

Àlbum Narcís Oller

A cura de: Roger Roig César

Amb la publicació d’aquest Àlbum Narcís Oller es produeix un punt d’inflexió en la Biblioteca Narcís Oller, que té com a objectiu tornar a posar a l’abast del lector la producció del gran escriptor català. I és que aquest volum no recull cap de les obres del creador de la novel·la catalana moderna, sinó que fa un repàs de la seva trajectòria vital i literària, donant la veu al mateix Narcís Oller, a diversos contemporanis seus i a experts actuals en l’estudi de la seva literatura; tot plegat constitueix un mosaic que permet acostar-se a una figura cabdal de les lletres catalanes i entendre les seves circumstàncies personals i artístiques. Aquest àlbum, il·lustrat profusament: fotografies d’Oller i del seu àmbit familiar o de treball, imatges dels manuscrits de les seves obres i de les primeres edicions, documents de treball, la crítica periodística... La diversitat de les fonts documentals i de la procedència de les imatges converteixen aquest Àlbum Narcís Oller en un llibre especial, tant per a estudiosos de la seva obra com per al lector que es vol apropar a l’autor.

Introducció de: Josep M. Domingo

A cura de: Roger Roig César

Narcís Oller (Valls, 1846 - Barcelona, 1930) és el patriarca de la novel·la catalana contemporània, amb ell que la narrativa de la Renaixença aconsegueix els requisits intel·lectuals i formals per fer-se un lloc en el context europeu de l’època. Advocat d’ofici, va iniciar-se en les lletres catalanes de la mà del seu cosí, el crític Josep Yxart i de Joan Sardà que l’acompanyaren i esperonaren en les successives publicacions. És autor de les novel·les La papallona (1882), L’escanyapobres (1884), Vilaniu (1886), La febre d’or (1890-92), La bogeria (1899) i Pilar Prim (1906), i de reculls de contes com Croquis del natural (1879), Notes de color (1883), De tots colors (1888), Figura i paisatge (1897), Rurals i urbanes (1916) i Al llapis i a la ploma (1918). També cal fer esment de les facetes de dramaturg i de traductor, que va desenvolupar sobretot en la darrera etapa de la seva vida. Entre els anys 1913 i 1918 va escriure les seves Memòries literàries, en què evoca la seva trajectòria com a escriptor. Oller va obtenir un gran prestigi literari i les seves obres foren traduïdes a altres llengües. El novel·lista va defensar al llarg de la carrera literària la seva opció lingüística a favor del català, en un moment en què aquesta decisió no s’escapava del debat i la polèmica.

Recull de premsa

Editen el primer àlbum de fotos de Narcís Oller (C. G. / diari El Punt)

Roger Roig: "Un llibre com "Àlbum Narcís Oller" té pocs precedents al nostre país" (Sala de premsa de Cossetània)

"Àlbum Narcís Oller" aplega documentació i imatges sobre la vida personal i literària de l’escriptor vallenc (Sala de premsa de Cossetània)

Editen el primer àlbum de fotos de Narcís Oller (diari El Punt)

Narcís Oller, autoretrat (diari VilaWeb)

Imatges de Narcís Oller (Lluís Domènech i Tomàs / setmanari El demà)

El acelerón de Narcís Oller (Sergio Vila-Sanjuán / diari La Vanguardia)

La «memorabilia» de Narcís Oller (Pere Guixà / revista Serra d'Or)