A la plaça fan ballades

Una història de les músiques d’arrel als Països Catalans

Ferran Riera Vives

A la plaça fan ballades

Vols tastar-lo?

EXHAURIT

Preu: 11,80€

Col·lecció: El Tinter, núm. 116

ISBN: 978-84-9791-787-2

Nombre de Pàgines: 120

Mides: 17 x 24 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Gener del 2011

Compartir aquesta pàgina a:

A la plaça fan ballades

Una història de les músiques d’arrel als Països Catalans

Ferran Riera Vives

La música popular, la música viscuda de forma activa i participativa —no la música de masses, que és una altra cosa— ha viscut des de l’inici de la humanitat en permanent lluita contra els poders establerts, religiosos, polítics, militars. Per això ha rebut molts, moltíssims, pals, però sempre ha aconseguit sobreviure, tot i que ha perdut uns quants llençols en cada bugada. Als Països Catalans se n’han perdut moltíssims, de llençols, en aquesta llarga història, fins a posar en perill la continuïtat de la mateixa música tradicional. No obstant, gràcies a l’esforç d’unes quantes persones i col·lectius, el gènere ha reviscolat i, des de fa vint anys, viu una revifalla que ningú li hauria pronosticat. A la plaça fan ballades intenta aproximar-se al fenomen històric de la música popular i a la seva evolució a les terres de cultura i de parla catalana.

Ferran Riera Vives

Ferran Riera Vives (Barcelona, 1957) és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. A començaments dels anys vuitanta es va decantar pel periodisme musical. Ha treballat a la ràdio, a la premsa i a la televisió: des de Radiocadena Española fins a la revista Rock de Lux, passant pel Diari de Barcelona. Ara treballa a Televisió de Catalunya, on hi va entrar el 1991 amb l’equip de l’Sputnik. L’any 1994, al Canal 33 s’hi crea el programa Rodasons, dedicat a la música folk, i es fa càrrec de la direcció, càrrec que manté després de setze anys d’emissions. Va dirigir la revista Folc i ara és redactor en cap de Sons de la Mediterrània. A més, es prodiga com a discjòquei amb el nom de DJ Mussol, l’inventor de la discofolk.

Recull de premsa

Jaume Arnella: "A la plaça fan ballades" és un assaig sobre la funció social que li ha estat sostreta a la música" (Sala de premsa de Cossetània)

El folk fa història (revista Enderrock)

"Crec que no hi hauria d'haver cap 'dansa nacional'" (Albert Font-Tarrés / blog Creuant.cat)

El Programa "Línia Folk", de Catalunya Ràdio, parla sobre el llibre "A la plaça fan ballades" (programa Línia Folk / Catalunya Ràdio)