500 anys de vida rural a Sant Magí de la Brufaganya i entorns

Pontils •Valldeperes • Vallespinosa • Santa Perpètua de Gaià • Viladeperdius

Montserrat Rumbau

500 anys de vida rural a Sant Magí de la Brufaganya i entorns

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 25,00€

Col·lecció: El Tinter, núm. 160

ISBN: 978-84-9034-954-0

Nombre de Pàgines: 708

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Juny del 2020

Compartir aquesta pàgina a:

500 anys de vida rural a Sant Magí de la Brufaganya i entorns

Pontils •Valldeperes • Vallespinosa • Santa Perpètua de Gaià • Viladeperdius

Montserrat Rumbau

En aquest llibre no hi trobarem un treball d’història que parli d’economia, de demografia o de sociologia, sinó les vivències explicades per persones de la zona de Sant Magí de la Brufaganya i els seus entorns abans dels anys seixanta del segle XX, i també les vivències d’un munt de gent trobades en els llibres parroquials. Són vides que no han transcendit, que no han perdurat en el temps, però que hem volgut que sí que transcendissin, i que en quedés un record.

En l’obra es reflecteixen les vides de tota aquesta gent anònima, els seus treballs, les seves lluites, els seus patiments, les seves alegries... Perquè totes aquestes vides, amb els seus problemes i les seves dificultats, són les que han anat teixint i constituint els pobles i les ciutats que tenim avui dia.

En definitiva, gràcies a tots ells tenim el país que tenim. La nostra terra és com és, i som el que som, perquè hi ha hagut aquest passat, aquest passat de treball, d’esforç, de lluita. No se’ns ha regalat res, tot ha sigut fruit d’aquest treball i d’aquest esforç que ens ha precedit.

Montserrat Rumbau

Montserrat Rumbau Serra és llicenciada en Història Anti· ga i Literatura Catalana. Ha publicat els llibres La Barcelona de fa 200 anys, La Barcelona de principis del segle XIX, Com érem fa 700 anys, Grandeses i misèries de la Catalunya del segle XIV, Sant Cugat abans d’ara, Cercant respostes i L’Abans. Sant Cugat del Vallès. Resum gràfic. 1880-1965. Són, en tots els casos, llibres d’història divulgativa pensats perquè puguin ser llegits per tothom. En el cas de Cercant respostes, es tracta d’un text de temàtica espiritual. Ha col· laborat durant anys en programes radiofònics i en publicacions escrites. Actualment, podeu trobar els seus escrits a la web tribusdelasegarra.cat i a la revista mensual La Segarra.

Recull de premsa

Diari de Tarragona - 04/07/2020