50 anys de la cançó

Els Setze Jutges, Raimon i els seus contemporanis (Inclou el cd dels Setze Jutges "Audiència Pública")

Joaquim Vilarnau

50 anys de la cançó

Vols tastar-lo?

EXHAURIT

Preu: 14,80€

Col·lecció: Altres

ISBN: 978-84-9791-468-0

Nombre de Pàgines: 112

Nombre d'il·lustracions: 33

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Març del 2009

Compartir aquesta pàgina a:

50 anys de la cançó

Els Setze Jutges, Raimon i els seus contemporanis (Inclou el cd dels Setze Jutges "Audiència Pública")

Joaquim Vilarnau

El gener de 1959, Lluís Serrahima va publicar "Ens calen cançons d'ara" a la revista Germinabit. Amb el temps s'ha considerat aquest article com el manifest fundacional de la Nova Cançó. Al llarg dels anys seixanta es va produir una autèntica eclosió de grups i cantants en català: Els Setze Jutges (amb Pi de la Serra, Serrat, Bonet, Llach...), el Grup de Folk (amb Arnella, Falsterbo 3, Sisa, Pau Riba, Xesco Boix...), Raimon, Núria Feliu, Guillem d'Efak, Els Tres Tambors, Els Dracs, Els 4Z... Un univers musical impensable pocs anys abans que ha tingut continuïtat al llarg de 50 anys.

Joaquim Vilarnau

Joaquim Vilarnau (Manresa, 1966). Periodista. Ha estat director de redacció de la revista Enderrock entre el 1997 i el 2002. Ha treballat, sobretot, en mitjans escrits (Folc, Sons de la Mediterrània, Rockcol·lecció, Avui, Cavall Fort, El Punt, El Temps...), encara que també ha col·laborat en ràdio (Catalunya Ràdio, Catalunya Cultura, Ràdio Gràcia...) i televisió (TV3). És autor dels llibres Carles Sabater. Boig per tu (Mina/ Enderrock, 2005) i Trencant el silenci. Els recitals de la Transició (Mina, 2006) i va coordinar el disc Si véns amb mi. Homenatge a Lluís Llach (Picap, 2007).

Recull de premsa

50 anys de la Nova Cançó (Dalmases / diari Marítimas)

Lluís Gendrau: "Un país que no canta és un país que pot arribar a morir en l'oblit" (Sala de premsa de Cossetània)

El llibre "50 anys de la cançó" recull els protagonistes de l’eclosió de la música en català als anys 60 (Sala de premsa de Cossetània)

´La Nova Cançó no només interessa als nostàlgics´ (Toni Mata i Riu / diari Regió7)